Ordu Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

23.02.2017 - 19:01 | Son Güncellenme:

.

Halk Oylamasına Doğru

ORDU (AA) - Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, askıya çıkan seçmen listelerinin kontrol edilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

Ekici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan halk oylaması kapsamında seçmen listelerinin askıya çıktığını anımsattı.

Seçimlerin ve referandumların, demokrasilerin vazgeçilemez unsurlarından olduğunu ifade eden Ekici, "Oy kullanmak demokratik bir haktır ve Muhtarlar Derneği Başkanı olarak bu hakkı tüm vatandaşlarımızın kullanmasını öneriyoruz." dedi.

Seçmen listelerinin 26 Şubat tarihine kadar askıda kalacağını hatırlatan Ekici, isim ve adres bilgilerini kontrol etmeleri noktasında seçmenlere çağrıda bulundu.

Demokratik bir hak olan ve bir oyun dahi referandumun gidişatını değiştirecek olan referandumda, oy kullanacakların listeleri askıya çıktığını belirten Ekici, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Vatandaşlarımız listede isminin olup olmadığını veya bilgilerinin doğru olup olmadığını muhtarlıklardaki askıya çıkan listelerden kontrol edebilir. Listede ismi olmayan veya bilgileri yanlış olan vatandaşlar, askı süresi içerisinde İlçe Seçim Kuruluna ve Nüfus Müdürlüğüne giderek gerekli düzenlemeleri yapmalıdır. Özellikle askerden dönenler, öğrenci olanlar ve son yapılan seçimlerden sonra ikametgah adreslerini değiştiren kişilerin isimleri askı listelerinde bulunmayabiliyor. Bu vatandaşların bağlı bulundukları nüfus müdürlüklerine giderek adres bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir."

Ekici, seçmenlerin 26 Şubat'a kadar yerleşim yerlerini düzeltebileceğini ve adres bilgilerini güncelleyebileceğini dile getirdi.