Kültür Sanat Halk ozanı konseri

Halk ozanı konseri

22.02.2016 - 15:56 | Son Güncellenme:

Türk Edebiyatı’nın ve Türk şiirinin unutulmaya yüz tutmuş değerlerinden biri olan halk ozanlığı geleneği eski günlere dönemese de halk ozanları, geleneğin devamı için adeta savaşıyor.

Halk ozanı konseri

Anadolu topraklarının bu değerine gönül verenler için Ankara’da 27 Şubatta, Kızılay Konur Sokakta kültür merkezinde ücretsiz bir konser verilecek. Halk müziği koro sanatçıları Ozan Koç Yener’e ait eserleri seslendirecek. Halk ozanlığı kültürünün önemli temsilcilerinden biri olan Ozan Koç Yener, geçtiğimiz günlerde eserlerini “Bir bahçada gülü gördüm” isimli albümde toplamıştı.

Haberin Devamı

Ozan Yener, konser etkinliği sonrası albümünü de imzalayacak. Ozan’ın eserlerini, Türk Halk müziği sanatçıları Aynur Akıcı, Nesrin Şenkaynağı, Elif İrem, Özgül Subaşı, Fadime Deniz, Figen Genç, İbrahim Baloğlu, Saime Işık, Süheyla İşman, Yavuz Canpolat seslendirecek. Konserle ilgili konuşan Ozan Koç Yener, “Halkın kültürünü unutması adını unutması gibidir. Halkın içi sızlar, saz çalar söz söyler. Halkın ozanı olmak böyle bir şeydir. Bu geleneği yaşatmak için çabalıyoruz” dedi.