İstanbul Halkalı'da Kağıt Fabrikasında Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

Halkalı'da Kağıt Fabrikasında Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

18.08.2017 - 16:26 | Son Güncellenme:

.

Halkalıda Kağıt Fabrikasında Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

Küçükçekmece’de bir kağıt fabrikasının bahçesindeki kağıt balyalarının alev alması sonucu çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangında bir itfaiye eri yoğun dumandan etkilenirken, yangını soğutma çalışmaları devam ediyor.
Edinilen bilgiye göre, Küçükçekmece Halkalı Mahallesi Sarmaşık Sokak’ta bulunan bir kağıt fabrikasının bahçesindeki kağıt balyaları henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı alev aldı. Kısa sürede büyüyen yangın tüm bahçeyi ve yan fabrikaların bahçelerini sardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, yangına söndürme helikopterleri müdahale etti. Yangın nedeniyle 1 itfaiye eri dumandan etkilenirken, arkadaşları itfaiye erinin kendine gelmesi için başına su döktü. İtfaiye eri, arkadaşlarının getirdiği suyu içerek kendine gelmeye çalışırken, kağıt fabrikasında çıkan yangın da kontrol altına alındı. Yangını soğutma çalışmaları ise itfaiye ekipleri tarafından devam ediyor.

“Yandaki kartonlara sıçramasıyla çok büyük alev aldı”
Yangının rüzgarın etkisiyle hızla büyüdüğünü dile getiren bir vatandaş, “Küçük bir kıvılcımla kartonların üstüne serdikleri naylon brandayla başladı. Rüzgarın etkisiyle yandaki kartonlara sıçramasıyla çok büyük alev aldı, olan bu” dedi.

“Biz kendi imkanlarımızla söndürmeye çalıştık”
Yangını gören ve kağıtlar tutuştuğu için yangının bir anda büyüdüğünü ifade eden bir vatandaş, “Bir anda başladı, ufak bir yangındı, tüm siteyi sardı. Zaten rulo kağıtları olduğu için sönme imkanı da yok. Kimse de söndüremedi, biz kendi imkanlarımızla söndürmeye çalıştık. Yoksa kendi iş yerimizi sarıyordu” dedi.