Cilt Bakımı Hamam otu tozu nedir?

Hamam otu tozu nedir?

14.07.2017 - 11:00 | Son Güncellenme:

Vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmak için yıllardır kullanılan "hamam otu tozu yöntemi" nedir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır?

Hamam otu tozu nedir


Vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmak için yıllardır kullanılan yöntem, hamam otu tozudur. Hamam otunun asıl adı zırnık otudur fakat halk arasında hamam otu veya hürrem otu olarak bilinir.

Haberin Devamı

Hamam otu tozu, düşük maliyetli ve kullanımı kolaydır. Aktarlarda genelikle toz halinde satılır ve bulunması da kolay bir üründür.

Hamam otu tozu nasıl kullanılır?

Tozu kullanmak istediğiniz miktar kadar kaba alarak su ile macun haline getirin. Hazırladığınız macun kıvamındaki ürünü istediğiniz bölgeye sürerek 4-5 dakika bekleyin. Karışımın teninizde fazla kalması tahriş ve yara oluşmasına neden olabilir o yüzden süreye dikkat etmek gerekir.
Sürdüğünüz karışımı daha sonra lif benzeri bir bez ile masaj yaparak temizleyin. Temizleme işleminde teninize fazla bastırmamaya özen gösterin. Tozun kokusu ağır olduğu için uyguladığınız bölgeyi temizleme işleminde sonra sabunlu su ile yıkamanız gerekir.
Hamam otuyla temizlenmiş tüyler, vücut tipine bağlı olarak 2-3 hafta içerisinde yeniden çıkar. Düzenli kullanımda tüylerde gözle görülür azalma ve incelmeler olur. Ancak bu ürün yüz ve göz çevresinden kesinlikle uzak tutulmalıdır.

Haberin Devamı

Doktora başvurun

Hamam otu tozu fazla kullanıldığında zarar verebilir. Uygulama sonrası mide bulantısı, karın ağrısı, ishal, halsizlik ve solunum yolu gibi problemlerle karşılaşıldığında doktora başvurulması gerekir.

Yazarlar