İstanbul Hamdi Ulukaya Girişimi'nden Genç Girişimcilere Dünya Pazarına Giriş Bileti

Hamdi Ulukaya Girişimi'nden Genç Girişimcilere Dünya Pazarına Giriş Bileti

09.01.2018 - 14:18 | Son Güncellenme:

.

Hamdi Ulukaya Girişiminden Genç Girişimcilere Dünya Pazarına Giriş Bileti

Geçtiğimiz yaz başlatılan Hamdi Ulukaya Girişimi destek programları, meyvelerini vermeye başladı. İstanbul’da yapılan Hedef Takip Toplantısı, programa seçilen girişimci adayı ve startup’ların geçen altı ayda dünya pazarına adım atmak üzere önemli mesafe kaydettiklerini ortaya koydu. Programa katılan genç girişimcilerden dördü şirketlerini açarak hayallerini gerçekleştirmek üzere yola koyuldu.

Chobani markasıyla ABD’de gıda sektörünün en büyükleri arasına giren Hamdi Ulukaya’nın geçtiğimiz yaz başlattığı girişimci destek programına katılan girişimci adayı ve startup’lar, ikinci ’Hedef Takip Toplantısı’ için İstanbul’da buluştu. İlk altı ayda Hamdi Ulukaya Girişimi kapsamında desteklenen girişimci adaylarından dördü şirket açmayı başardı.

Hamdi Ulukaya: "Hayaller bir araya gelince bizi hiç kimse durduramaz"
Hamdi Ulukaya Girişimi’nin arkasındaki en büyük itici güç kurucusunun kendi ifadeleriyle vizyonu şöyle açıkladı: "İlk altı ay içerisinde çok güzel şeyler oldu ve arkadaşların dördü Türkiye’ye döndükten sonra şirketlerini kurdular bile. Diğerleri de eminim ki geldikleri bölgede güzel işler başlatacak. Herkesin bir hayali var ve bu hayalleri gerçekleştirmenin yollarını arıyor. Bu hayaller bir araya gelince bizi hiç kimse durduramaz. Biz zaten HUG ile bunu anlatmak istiyoruz: Memleketimizin güzelliği bu farklılıkları. Hayaller de ayrı ayrı hayaller olsun ama güzel olsun ve yapıcı olsun. Türkiye için, dünya için, girişimcilikten daha önemli başka bir şey düşünemiyorum. Dileğimiz, fikirler gelişsin, yeni fikirlerle iş insanları dünyaya açılsın. Herkes yapabilir bunu. Yozgat’taki de yapabilir Samsun’daki de Erzincan’daki de İstanbul’daki de".

Yeni katılımcılar için başvuru zamanı
Hamdi Ulukaya Girişimi kapsamında bu yıl da destek programlarına 24 girişimci adayı ve 6 startup davet edilecek. Yeni açılacak olan Startup Destek Programı başvuruları için son gün 20 Ocak. Girişimci Adayı Destek Programı için ise başvuru 13 Ocak-18 Şubat tarihleri arasında programın internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Katılımcılar, Türkiye’deki eğitimlerin ardından alanında uzman mentorlarıyla bir araya gelmek ve deneyim kazanmak üzere ABD’deki girişimcilik kampına katılacaklar.
5 yıl için toplam 5 milyon dolarlık bütçeyle oluşturulan Hamdi Ulukaya Girişimi (HUG), hayallerini hayata geçirmek isteyen girişimci adaylarına ve dünyaya açılmak isteyen startuplara Türkiye ve Amerika’da eğitim ve danışmanlık desteği veriyor.

İstanbul kampında buluştular
Geçtiğimiz yaz Hamdi Ulukaya Girişimi’ne seçilerek New York’ta üç hafta boyunca yoğun bir programa katılan girişimci adayı ve startup kurucuları, projelerindeki gelişmeleri değerlendirmek üzere İstanbul’da yapılan ikinci Hedef Takip Toplantısı’nda bir araya geldi. Süreç boyunca Hamdi Ulukaya Girişimi tarafından desteklenen ve Amerika’daki mentorlarıyla online olarak görüşen katılımcılar, bu kez İstanbul’da Prof. Dr. Selçuk Şirin ve Prof. Dr. Erhan Erkut moderatörlüğündeki iki gün süren toplantıda girişimcilik dünyasından değerli isimlerle projelerindeki gelişmeleri değerlendirme imkanı buldu.