Hamilelik Hazırlığı Hamile kalmak için en uygun gün nasıl belirlenir?

Hamile kalmak için en uygun gün nasıl belirlenir?

20.11.2012 - 18:17 | Son Güncellenme:

Hamile kalma süreciniz bir doktor tarafından kontrol ediliyorsa en uygun zamanı kendisi belirleyecektir. Ancak siz de hamile kalma şansınızın en yüksek olduğu dönemi belirleyebilirsiniz.

Hamile kalmak için en uygun gün nasıl belirlenir

Bir ay içerisinde hamile kalabileceğiniz gün sayısı 6’dır. Ovulasyon gerçekleştiğinde olgunlaşmış yumurta hücresi dölyatağından bırakılır ve döllenmek üzere fallop tüpleri boyunca ilerler. Bu aşamada 100 saatten fazla hayatta kalabilen sperm hücresinin fallop tüplerinin ucunda olması gerekir. Bu sayede yumurtalıklardan salgılanan yumurta hücresiyle birleşebilir.

Tahmin edilmesi zor olan süreç ovulasyonun tam olarak ne zaman gerçekleşeceğidir. Kadınların çoğunun menstural döngüsü 26-32 gün arasındadır. 28 gün süren menstural döngüde ovulasyon genellikle 14. gün görülür. Ancak ovulasyon her ay aynı gün yaşanmayabilir.

Ovulasyonun gerçekleşeceğini tek taraflı ağrıdan anlayabilirsiniz. Bu ağrıyı hissettiğinizde hamile kalma ihtimaliniz yükseliyor demektir.

Döllenmenin en yüksek ihtimal dahilinde olduğu dönem ovulasyonun hemen öncesidir. Bu sayede spermlerin hayatta kaldığı süre ile ovulasyon birbirine denk düşer. Hamile kalmak için fertil periyoda girdiğinizde 2 günde 1 cinsel ilişki önerilmektedir.

Yazarlar