Hamilelikte Diş Bakımı

Hamilelikte Diş Bakımı

Son dakika hamilelikte diş bakımı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hamilelikte diş bakımı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hamilelikte diş bakımı haber sayfamızda...

Hamilelikte Diş Bakımı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 36 hamilelikte diş bakımı haberi bulunmuştur.
Hamilelik döneminde diş sağlığını korumak için ipuçları
Hamilelik döneminde diş sağlığını korumak için ipuçları Hamilelik döneminde diş sağlığı göz ardı edilmemelidir çünkü dişler sadece anneyi değil çocuğu da etkiler. "Çoğu rutin tedavi hamilelik sırasında tamamen güvenli olsa da ilk üç ayda diş tedavilerinden ve ilaçlardan kaçınılmalı" diyen Diş Hekimi Pertev Kökdemir, hamilelik döneminde diş sağlığı ile ilgili önemli uyarılarda bulundu
8.04.2021 Hamilelik
Hamileliğin en sakin ve en rahat dönemi hangisidir?
Hamileliğin en sakin ve en rahat dönemi hangisidir? Hamileliğin 10.haftası ilk 3 ayın içinde olması demektir. Artık bulantılı, yiyeceklerden iğrenmeli dönemlerin sonu demektir. Çünkü hamilelikte en sıkıntılı dönem her zaman ilk 3 aydır. 4. aya girişle birlikte anne adayı için artık rahat bir nefes alma başlar ve beraberinde hamileliğin huzur verici tarafı yaşanmaya başlar.
30.04.2018 Gündem
Hamilelikte diş bakımı nasıl olmalı?
Hamilelikte diş bakımı nasıl olmalı? Diş ipi günde kaç kez ve nasıl kullanılmalı? Diş ipinin önemi nedir?
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte diş bakımı
Hamilelikte diş bakımı Hamilelikte vücut ise, fizyolojik açıdan pek çok değişikliğe uğruyor. Prof. Dr. Aslıhan Üşümez, hamilelikte diş bakımı hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte diş bakımı nasıl yapılmalı?
Hamilelikte diş bakımı nasıl yapılmalı? Hamilelikte diş bakımında nelere dikkat edilmeli? Diş Hekimi Pertev Kökdemir; hamilelik döneminde diş bakımında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte diş etinde ne gibi değişiklikler olabilir?
Hamilelikte diş etinde ne gibi değişiklikler olabilir? Kadınlarda dişeti, yaşamlarının önemli bölümlerini kapsayan ergenlik, hamilelik, menstruasyon ve menopoz dönemlerinde farklılıklar göstermektedir.
30.07.2015 Genel Sağlık
Diş eti rahatsızlıkları gebeliği olumsuz etkiliyor
Diş eti rahatsızlıkları gebeliği olumsuz etkiliyor Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Duran, gebelikteki diş eti rahatsızlıklarının erken doğum ve düşüğe neden olabildiğini söyledi.
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte iltihaplı dişe dikkat
Hamilelikte iltihaplı dişe dikkat Clinic Plus Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Sevgen Eralp, ağız ve diş bakımının her birey için her dönemde önemli olduğunu ifade ederek, “Ancak hamilelik döneminde daha da dikkatli olmak gerekiyor.
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte hormonlar diş etlerini etkiliyor
Hamilelikte hormonlar diş etlerini etkiliyor Diş Hekimi Cansın Özgür, hamileliğe bağlı olarak değişen hormon seviyelerinin diş eti sorunlarınıda doğrudan etkilediğini belirtti.
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte ağız bakımı
Hamilelikte ağız bakımı Özellikle hamilelik sürecinde ağız ve diş bakımınıza gösterdiğiniz özen gelecekteki diş kayıplarından ve diş eti hastalıklarından korunmanızı sağlıyor.
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelik döneminde diş tedavisi ne zaman yapılmalı?
Hamilelik döneminde diş tedavisi ne zaman yapılmalı? Ağız ve diş sağlığı, hayatın her döneminde tüm vücut sistemlerini etkileyen bir rol oynuyor. Ancak kadınlar için öyle bir dönem var ki sağlıklı bir diş ve diş eti, hem kendileri hem de kucaklarına almaya hazırlandıkları bebekleri için önem taşıyor.
24.12.2021 Hamilelik
Dil yarasına ne iyi gelir, nasıl geçer? Dil yarasına bitkisel çözüm
Dil yarasına ne iyi gelir, nasıl geçer? Dil yarasına bitkisel çözüm Dildeki yaralar insanın yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürür. Dil ağrısı pek çok hastalığın habercisi olabilir. Genellikle kendiliğinden geçen dil yaralarının belirtileri dilin üstünde yara, dilde hassasiyet, acı ve yanma hissi, yemekten sonra acı veya yanma hissi şeklinde kendini gösterir. Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan dil yarası, dilin yanlışlıkla ısırılması, aft, virüs enfeksiyonu gibi etkenler sonucunda ortaya çıkar. Evde yapılan gargara, meyan kökü, gibi bazı yöntemler dildeki yaralara iyi gelir. Ancak 14 günden fazla süren dil yaraları için kulak burun boğaz veya diş doktoruna gidilmelidir. Dil yarasına ne iyi gelir, nasıl geçer? diyorsanız “Dil yarasına bitkisel çözüm” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Hamilelik döneminde ağızda meydana gelen 4 değişim
Hamilelik döneminde ağızda meydana gelen 4 değişim Hamilelikte hormonlardaki ani yükseliş diş ve ağız sağlığı üzerinde de çeşitli problemlere yol açabiliyor. Gebelik döneminde tükürüğümüzün daha asidik bir hale geldiğini belirten Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar "Ağız hijyeninin yeterli derecede sağlanamadığı durumlarda diş eti hastalıkları ve çürükler gelişebilir" diyerek anne adaylarına çok önemli uyarılarda bulundu
4.01.2021 Kadın Sağlığı
Gebelik tümörü neden olur?
Gebelik tümörü neden olur? Hamilelik döneminde özen gösterilmeyen ağız bakımının dişeti iltihabına neden olabileceğini söyleyen Diş Hekimi Rukiye Parlak, "Eğer tedavi edilmezse kemik erimesiyle beraber seyreden ilerlemiş dişeti iltihabına kadar gidebilir. Hamile kadınlarda aynı zamanda 'gebelik tümörü' geliştirme riski vardır" dedi.
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte diş kaybı önlenebilir mi?
Hamilelikte diş kaybı önlenebilir mi? Hamilelikte diş kaybı özellikle 40 yaş üstü kadınlarda sıkça görülen bir rahatsızlık. Peki hamilelikte diş kaybı önlenebilir mi?
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte diş sağlığı ve tedavisi
Hamilelikte diş sağlığı ve tedavisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Parvana Seyidova, hamilelik döneminde ağız ve diş sağlığı hakkında merak edilenleri anlattı.
6.07.2020 Hamilelik
Epidermolysis Bullosa hastalığı (EB) nedir, nasıl tedavi edilir?
Epidermolysis Bullosa hastalığı (EB) nedir, nasıl tedavi edilir? Bir deri hastalığı olan Epidermolysis Bullosa belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir?
29.09.2015 Genel Sağlık
Ağız ve diş sağlığında kulaktan dolma 10 bilgi
Ağız ve diş sağlığında kulaktan dolma 10 bilgi Ağız ve diş hastalıklarının vücudumuzdaki birçok rahatsızlığın habercisi olduğunu söyleyen Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Özbölük diş sağlığında doğru bilinen 10 yanlışı açıkladı.
2.10.2014 Güzellik
Ağız ve diş sağlığı ile ilgili 10 yanlış bilgi
Ağız ve diş sağlığı ile ilgili 10 yanlış bilgi Ağız ve diş hastalıklarının vücudumuzdaki birçok rahatsızlığın habercisi olduğunu söyleyen Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Özbölük diş sağlığında doğru bilinen 10 yanlışı açıkladı.
24.06.2014 Güzellik
Diş sağlığı ile ilgili 10 yanlış bilgi
Diş sağlığı ile ilgili 10 yanlış bilgi Ağız ve diş hastalıklarının vücudumuzdaki birçok rahatsızlığın habercisi olduğunu söyleyen Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Özbölük diş sağlığında doğru bilinen 10 yanlışı açıkladı.
17.06.2014 Genel Sağlık
Ağız sağlığı yaşamımızı nasıl etkiliyor?
Ağız sağlığı yaşamımızı nasıl etkiliyor? Bir çok hastalığın ağız ve diş sağlığına gereken özenin gösterilmemesinden kaynaklandığını belirten Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Selçuk Özbölük, önemsenmeyen bir çürüğün kalp-damar hastalıklarına, romatizmaya, ülsere hatta kanser hastalıklarına bile yol açabildiğinin altını çizdi.
4.06.2014 Genel Sağlık
AĞIZ VE DİŞ BAKIMININ PÜF NOKTALARI - ÇÜRÜK OLUŞUMU ENGELLENEBiLiR
AĞIZ VE DİŞ BAKIMININ PÜF NOKTALARI - ÇÜRÜK OLUŞUMU ENGELLENEBiLiR Çocuklarda ağız ve diş bakımı konusunda yapılan en büyük hata, "Yerine yenileri gelecek" diyerek süt dişlerini önemsememek. Bu yüzden ağzında çürük dişleri olan çocukların tedavileri aksatılıyor
19.05.2014 Cadde
AĞIZ BAKIMI ALIŞKANLIĞI BEBEKLiKTEN BAŞLAMALI
AĞIZ BAKIMI ALIŞKANLIĞI BEBEKLiKTEN BAŞLAMALI Diş ağrısı nedenlerinin başında diş çürüğü geliyor. Çürüklerin nedeni, yetersiz ağız bakımı. Özellikle şekerli yiyecekler, ağız içinde asit oluşturyor ve dişin koruyucu tabakasını zedeleyerek çürük oluşumuna yol açıyor
19.03.2014 Cadde
Hamileyseniz dişlerinize iki kere dikkat edin
Hamileyseniz dişlerinize iki kere dikkat edin Diş Hekimi Samet Akbaş, kadınların en hassas dönemlerinden biri olan hamilelik süresince, vücuttaki hormon seviyesinin artmasıyla birlikte diş ve diş eti hastalıklarının arttığını söyledi.
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte diş çekimine dikkat
Hamilelikte diş çekimine dikkat Erkut Akçalı,hamileliğin en hassas dönemi 0-3 aylık dönem, 'Bu dönemde ağrıya önem vermediğiniz diş, anneye ve bebeğe zarar verebilir' dedi.
6.07.2020 Hamilelik

Benzer Haber Etiketleri

Hamilelikte Diş Bakımı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.