Adıyaman Hamit Tunç Hayata Tutunamadı

Hamit Tunç Hayata Tutunamadı

31.10.2017 - 15:50 | Son Güncellenme:

.

Hamit Tunç Hayata Tutunamadı

Dünya’da nadir görülen MNGİE Hastalığı nedeniyle evinde eğitim alarak 2015 yılında okul birincisi olan Hamit Tunç (17) hastalığa yenik düştü.
Nadir görülen otozomal resesif geçişli multisistemik bir hastalık olan Mitokondriyal Nörogastrointestinal Ensefalomiyopati (MNGIE) hastası olan Hamit Tunç, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
MNGİE hastalığına yakalanarak 2013 yılında Hacettepe Hastanesinde ilik nakli ameliyatı oldu. 2015 yılında Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi 9. sınıfını, Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim uygulaması kapsamında aldığı eğitim ile okul birincisi oldu. Hastalığına rağmen zeki ve çalışkanlığıyla göz dolduran Hamit Tunç, MNGIE hastalığına yenik düştü.
2015 yılında dönemin Adıyaman Valisi şimdiki Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Hamit Tunç’u evinde ziyaret ederek, karnesini, takdir ve onur belgesini vermiş ve bir adet tablet bilgisayar ile çeşitli hediyeler armağan etmişti.
Tedavi gördüğü Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşama tutunamayan Hamit Tunç, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.