Geri Dön

Hamsili pilav tarifi

Enfes bir balık olan Karadeniz hamsisiyle hazırlanan bu tarif aklınızı başınızdan alacak.

Hamsili pilav tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 kg hamsi
3 bardak baldo pirinç
3,5 bardak su
1 bardak zeytinyağı
1 demet dereotu
6 adet kuru soğan
1 kaşık dolma üzümü
1 kaşık dolmalık fıstık
1 kaşık tuz
Karabiber, nane, yenibahar, tarçın
100-150 gram tereyağı

Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?

Soğanları piyazlık ama ince doğrayın. Zeytinyağı ve tuz ile hafif pembeleşene kadar kavurun.

Fıstık ve pirinci ekleyip biraz daha kavurun. Ardından baharat ve üzümü ekleyin.

1-1 ölçüsünde olacak kadar su ekleyin. Harlı ateşte pilavı pişirip demlenmeye bırakın ve bu esnada dereotunu kıyıp ekleyin.

Cam borcam gibi dikdörtgen bir kabın içini tereyağı ile iyice yağlayın.

Önceden ayıklanmış ve suyu iyice süzülmüş hamsileri sırtları kaba gelecek içleri yukarı bakacak şekilde yerleştirin.

Ilınmış pilavı üzerine koyup hamsileri etrafını kaplar gibi kaplayın.

180 derece ısıtılmış fırına koymadan önce üzerine minik tereyağı dilimleri yerleştirin. Bu sayede hamsiler pişerken kurumaz.

Üzeri iyice kızarana kadar 30 dakika civarında pişirin. Daha sonra ısıyı biraz daha yükseltin ki nar gibi olsun.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber