Cadde Hande’ye en ağır yaptırım

Hande’ye en ağır yaptırım

02.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ‘Hande Ataizi ile’ isimli evlilik programına beş kez yayın durdurma ve en üst sınır olan yüzde 5 oranında para cezası verdi

Hande’ye en ağır yaptırım

Sony Channel’da geçtiğimiz hafta yayınlanmaya başlayan ‘Hande Ataizi ile’ isimli izdivaç programına büyük şok... RTÜK’ün önceki gün gerçekleştirilen Üst Kurul toplantısında Hande Ataizi’nin sunuculuğunu yaptığı program ele alınarak, en ağır yaptırım uygulandı. Yapımda, birden çok damat adayının aynı kadınla ilgilenmeleri veya kadının aynı anda birden çok erkeğe ilgi göstermesi ve aralarındaki kavgaların da ekrana taşınmasının özellikle gençler üzerinde olumsuz rol model oluşturduğu kanaatine varan Üst Kurul, yapılan yayınların aile kurumunu zedelediği görüşünde birleşti.

Haberin Devamı

Ceza en üst sınırdan

Aile birliğini sarsan, gençleri olumsuz yönde etkilediği düşünülen bu programlara izin vermeyen RTÜK, bu yapımın da 6112 sayılı kanunun, 8. maddesinde yer alan ‘Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka aykırı olamaz’ hükmünü ihlal ettiğini saptadı. Aynı kanunun 32. maddesini de dikkate alan Üst Kurul, 23 Ekim’de yayına başlayan ‘Hande Ataizi ile’ programına en üst sınır olan yüzde 5 oranında para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.