Gündem Hanefi Avcı'ya şok!

Hanefi Avcı'ya şok!

24.12.2014 - 13:51 | Son Güncellenme:

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'ya, "Devrimci Karargah Örgütü" davasında "örgüt üyeliği" suçundan verilen hapis cezasını onadı.

Hanefi Avcıya şok

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Devrimci Karargah Örgütü Davası'nda, sanıklardan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya "Yasadışı silahlı Devrimci Karargah terör örgütü ve mensuplarına yardım etmek" suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını onadı.

Haberin Devamı

Avcı'ya "Ruhsatsız vahim nitelikte tam otomatik ve yarı otomatik silah bulundurup taşımak" suçundan verilen 5 yıl hapis cezası ise düzeltilerek onandı.

Karar sonrası açıklama yapan Avcı, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin kararının haksız ve hukuksuz olduğunu, her türlü hukuki yola başvuracağını söyledi.
Avcı, kararın sürpriz olmadığını, bu heyetten böyle bir karar beklediğini dile getirdi. Daire kararının haksız ve hukuksuz olduğunu söyleyen Avcı, karara karşı her türlü hukuki yola başvuracağını kaydetti.
Yargıtay 9. Ceza Dairesinin bu davaya bakmaması için daha önce reddi hakim talebinde bulunduklarını hatırlatan Hanefi Avcı, sonuçta kararın lehine sonuçlanacağına inandığını ifade etti.