Konut Hangi oda hangi renk olmalı?

Hangi oda hangi renk olmalı?

09.02.2016 - 16:44 | Son Güncellenme:

Filli Boya renk uzmanları buradan yola çıkarak hangi mekanlarda hangi renkleri tercih etmeli sorusunu yanıtlıyor.

Hangi oda hangi renk olmalı

Renklerin bir dili ve enerjisi olduğuna inanılır. Filli Boya renk uzmanları buradan yola çıkarak hangi mekanlarda hangi renkleri tercih etmeli sorusunu yanıtlıyor.

Haberin Devamı

Salon en önemli bölümlerden biri, ortak paylaşımlı bir mekan, orta tonlarda renkler tercih edilebilir. Dağ kristali ile başlayan, bej ve yıldız tozu olarak adlandırdığımız özel griler, ay taşı gibi çok açık bej, sarılar, ya da siz mavi derinliklerden hoşlanıyorsanız; Mavi Sis, Gri Mavi, Derin Deniz maviler.

Salonda mobilya tercihleri ve dekoratif objeler renkli ve farklı renklerle tercih edilmişse açık gri, gri maviler ve vizon tonlar tercih edilmeli. Tam tersi, monokrom bir tercihli mobilyalar ve objeler renksiz ve yalın tercihli ise daha koyu ve güçlü renkler tercih edilebilir. Kozmos Taşı ve Aqua, Güneş Taşı.

Yatak odası aslında terapi renkleriyle tercih edilebilir. Dinlendirici olmalı. Bulut Mavisi, Kadet Mavi, Opal, sıcak bej aralıkları, Pembe Buğu ideal seçimlerdir.

Haberin Devamı

Koridorlar ya açık renk ya da koyu değerli olabilir. Unutmayın ki koridorlar tüm mekanları birbirine bağlar. Koridorlara mekanın sahiplerinin fotoğrafları panolarla monte edilebilir. Özel yalın çerçeveler hatta sadece cam çerçeveler ile. Bu yüzden taş rengi, kobalt, kristal beyaz, grimsi tonlar ya da koyu antrasit, fümerol taş renkleri ya da yine açık değerlerden yola çıkabiliriz. Buz mavileri, bej serisi ve gri pembe, lila arasındaki açık ton değerleri.

Çocuk odası: Aslında çocukların karakterleriyle yakından ilgili. Ama daha ortalama bir anlayışla, klasik yaklaşımlardan uzak olmak önemli. Pembe mavi seçeneklerini fazla standart. Daha çok mint, turkuaz, aquatik renklerin tercihi, tatlı bej tonları, kristal renkler, dağ kristali, kadet mavi, opal, buz beyazı, güneş taşı. Kısaca kolay olmayan kimlikli renkler, çocuklar adına sempatik kararlar yerine, çocukları birey olarak ele alıp, kimliklerine yaratıcı etkiler kazandıracak renkler, tonlar.

Mutfak, dinamizmi olan ve banyo da bu dinamizm taşıyan mekanlardır. Doğal ve aquatic tonlar. Ya da sizin kimliğinize uygun seçimler. Kirli beyaz ile başlayıp krom sarısı, safran, mint, mavi, gümüşe kadar pozitif skala.

Yemek odasında orta tonlar tercih özel lokal aydınlatmalar ve estetik aydınlatma üniteleri ile müthiş uyum sağlayacak; Gri Mavi, Magma, Yıldız Tozu renk önerilerimizden.