El ve Ayak Bakımı Hangi tırnak sorunu ne anlama geliyor?

Hangi tırnak sorunu ne anlama geliyor?

12.03.2018 - 14:32 | Son Güncellenme:

Tırnakları genellikle hijyen ile ilişkilendirilir. Her ne kadar çoğu zaman dikkat edilmese de tırnaklar birçok hastalığın erken habercisi olabiliyorlar. Eğer bu işaretleri zamanla geçer diyerek dikkate almazsanız önemli sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Hangi tırnak sorunu ne anlama geliyor

Beyaz noktalar

Haberin Devamı

Bu sorun genelde kalsiyum eksikliğiyle anılıyor olsa da tırnak mantarı veya tırnağın aldığı şiddetli bir darbe de bu duruma neden olabilir. Eğer tırnakta ağrı veya kaşıntı varsa bu mantara işarettir. Ağrı veya kaşıntı yoksa beyaz noktalar tırnağın aldığı bir darbe sonucu oluşmuş olabilir.

Kırılmalar

Tırnaklarda sıkça karşılaşılan problemlerden biri olan tırnak kırılmaları genellikle parmakların kimyasal maddelerle uzun süreli teması, yetersiz beslenme gibi nedenlerden dolayı meydana gelmiş olabilir. Tırnak kırılmaları aynı zamanda C vitamini ve folik asit eksikliğinden de kaynaklanıyor olabilir. Kırılmalarda boyutuna göre doktor müdahalesine ihtiyaç duyulabilir.

Dikey koyu çizgiler

Tırnaklarınızda böyle bir sorununuz varsa hemen endişelenmeyin. Bu mutlaka önemli bir sorun olduğu anlamına gelmez, zararsız da olabilir. Ancak kötü huylu tümör habercisi de olabildiğinden bir an önce dermatoloğa görünmeniz iyi olacaktır.

Haberin Devamı

Tırnak çevresindeki derinin kuruması

Özellikle kış aylarında derinin nemlendirilmemesiyle alakalıdır. Tırnak etleri için özel olarak üretilmiş yağlardan kullanmak ve bölgeye günlük ufak masajlar yapmak durumu geçirebilir.

Kaşık tırnak

Tırnağın, kaşığın çukur kısmının şeklini alarak incelmesidir. Demir eksikliği anemisinden kaynaklanıyor olabilir. Eğer böyle bir durum varsa uzman bir doktora danışmanız gerekir.

Kalın tırnaklar

Kalınlık, tırnakların doğal yapısında yoktur. Bu tarz tırnaklar akciğer hastalıkları, mantar enfeksiyonu, dolaşım problemleri gibi rahatsızlıkları işaret ediyor olabilir. Uzman bir doktora görünmenizde fayda vardır.

Oyuk tırnaklar

Bu probleme sahip olan tırnaklar sedef hastalığı ve çinko eksikliği gibi rahatsızlıkları işaret ediyor olabilir. Probleminizi kendiniz çözmeye çalışmayın bunun yerine uzman bir doktora görünün.

Sararmalar

Tırnak sararmaları; tırnak bakımını yeterli yapmamak, tırnakları devamlı tırnak cilalarıyla havasız bırakmak gibi sebeplerden kaynaklanabilir ve doktorun belirleyeceği şekilde tedavi edilmelidir. Oje sürüyorsanız ojelerinizi sildikten sonra tırnak temizliğinizi özenli bir şekilde yapmalısınız.

Yazarlar