Siyaset 'Hani koalisyon dönemi bitecekti?'

'Hani koalisyon dönemi bitecekti?'

22.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, dün MYK toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu.

Hani koalisyon dönemi bitecekti

Tezcan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

SATA SATA DOYMADILAR: Türkiye mirasyedi bir hükümetle karşı karşıya. 16 yıllık hükümet milletin alın teriyle yapılmış ne varsa sata sata doymadı. Şimdi de 14 şeker fabrikasını özelleştirme adı altında satıyorlar. En büyük ihanet bu.

TEK ADAM İTTİFAKI: Siyasetin gündeminde ittifak tartışmaları var. 16 Nisan 2017’de referanduma giderken AKP Genel Başkanı ve referandumu savunanlar ‘koalisyon dönemi bitecek’ diyorlardı. Şimdi bu yaptığınız ne? Hani koalisyonlar dönemi bitecekti? Milleti aldatmaya doymadınız. Bu bir tek adam rejimi ittifakıdır. Bu bir tek adam koalisyonudur. Ortada tek adam koalisyonu vardır. Bu koalisyonun bir tane hedefi vardır. Tek adam rejimini yerleştirmek. Tek adam koalisyonunun sözcüsü de Bahçeli.

Haberin Devamı

DEVLETİ POSTACI YAPMIŞSINIZ: HDP ile ilgili siz ‘PKK’dan talimat alıyor’ diyordunuz. Demirtaş çıktı, ‘Bu hükümet üç sefer bana, HDP’ye mesaj getirdi’ dedi. Nereden? İmralı’dan. Öcalan’ın mektubunu hangi bakan getirdi? Erdoğan bunu açıklasın. Devletin bakanını postacı yapmışsınız.

İSTİSMAR BATAKLIĞI: Hükümet, çocuk istismarları ile ilgili yasal çalışma yaptığını açıkladı. Etkili bütün yasal düzenlemelere ‘evet’ diyoruz. İstismar bataklığını kurutmamız gerekir.

Esad ile Temas kurulmalı: Afrin konusu sıcaklığını koruyor. Süreç siyasi çözüme odaklanmalıdır. Bölgede dört önemli devlet var. Birisi Türkiye, diğeri İran, öbürü Suriye ve Irak. Bu dört önemli devletin bir araya gelip bu sorunları çözecek birliktelik oluşturması gerekir. Suriye hükümeti ile derhal temasa geçilmelidir.

Yücel’in tahliye şekli rezalettir: Deniz Yücel haksız yere tutuklanmış ve bir sene sonra tahliye edilmiş bir gazeteci. Yücel’in tahliyesi doğru, tahliye şekli rezalettir. Talimatla tutuklanmıştır. Merkel’in gücüyle hükümetle yapılan pazarlıkla serbest bırakılmıştır.

Tezcan, Ak Parti ile MHP’nin ittifak teklifinin TBMM’ye sunulmasının ardından ise, “Erdoğan içinde yüzde 51’i geçme telaşı var. Ama bu baraj ittifakı ikisini de kurtarmayacak” dedi.