Kastamonu Hanönü'nde Tkdk Toplantısı

Hanönü'nde Tkdk Toplantısı

10.01.2018 - 12:09 | Son Güncellenme:

.

Hanönünde Tkdk Toplantısı

KASTAMONU (AA) – Hanönü ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Haberin Devamı

Sunumlar eşliğinde konuşma yapan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, Programın Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edildiğini hatırlattı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından 21 Aralık'ta Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı'na çıkıldığını belirten Kuyulu, şunları söyledi:

"Bu çağrı, IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurularla ilgilidir. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar ile Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme sektörleri kapsamında başvurular kabul edilecektir. Bu destek kamu katkısı olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır."

Haberin Devamı

Hanönü Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı ise hazırlanacak projelere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.