Happy - Aging Face

Happy – Aging Face Dönemi Başladı!

Mutlu yaş almak elinizde!

Anti - Aging kavramı dilimize yerleştiginden beri neredeyse hayatımızda her şeyi bu kavramla değerlendiriyoruz. Yediklerimizi ve içtiklerimizi, havayı, kullandığımız kremden, vitamine kadar Anti - Aging ile yatıp, Anti - Aging ile kalkıyoruz. Anti - Aging' e karşı doğal ve ameliyatsız gençleşme yöntemleriyle Happy – Aging Face yani mutlu yaşlanan yüzler dönemi başladı.

Happy – Aging Face dönemine değinmeden önce, yüz kırışıklıkları ve cilt yaşlanması neden oluşur? Konusuna değinmek istiyorum.

Haberin Devamı

Yüz kırışıklıkların oluşumuna karşı nasıl önlem alabiliriz ve Happy – Aging Face le yaşlanmayı nasıl geciktirebiliriz?

Cildimiz vitrinimizdir, cildimizin görüntüsünden sağlıklı olup olmadığımız, genç kalıp kalmadığımız hakkında bilgi edinmek mümkündür. Ayrıca günümüzde dış görüntümüz sosya, kültürel açıdan git gide büyük bir önem taşımaktadır.

Cildimizin yaşlanma süreci;

Cildimiz üç tabakadan oluşur, üst deri (Epidermis) orta deri (Dermis) alt deri (Subcutis). Epidermis ve Dermis tabakalarındaki hücre sıralarının azalmasıyla incelme, ölü hücre tabakalarının artmasıyla kalınlaşma olur. Cildimiz bu değişiklerden dolayı yaşlandıkça ciltte incelme, kuruma ve pul, pul soyulma olur. İncelmiş kurumuş bir cilt ise çok çabuk kırışır, kırışıklıklar arttıkça ve derinleştikçe' de yüzdeki yaşlılık ifadesi artar.

Cilt yaşlanmasının başlıca nedenleri

Cildimizin yapısı, değişimi ergenlik döneminde başlar, 20' li yaşların ortalarına doğru cilt gelişim sürecini tamamlar. Cildin doğal yenilenme hızı yavaşlar, cilde esneklik sağlayan yapı taşlarından kolejen ve elastin sentezi azalır.

Cilt yaşlanmasına neden olan etkenleri, genetik, güneş ışınlarından dolayı yaşlanma, menepoz dan sonraki hormon eksikliği olarak sıralayabiliriz. Bunlar, dışsal ve içsel etkenlerdir.

Yaşlara göre doğal yaşlanma süreçleri

30' lu yaşlarda:

30' lu yaşlar ilk kırışıklıkların belirginleştiği yaşlardır, alında ve iki kaş arasında kırışıklıklar belirir. 30' lu yaşların 50' li yaşlara göre avantajı, cildin koruyucu fonksiyonlara sahip olmasıdır.

Haberin Devamı

40' lı yaşlarda:

40' lı yaşlarda ise cildin diriliği kaybolur, elastikiyet kaybı başlar nemi koruma gücü azalır ve cilt mat görünür. Yüzdeki kırışıklıklar derinleşir.

50' li yaşlarda:

Bu yaşlar, yüzdeki çizgilerin iyice belirginleştiği, göz çevresi, yanak ve ağız kenarındaki kırışıklıkların derinliği artar, boyun bölgesinde sarkma ve kırışıklıkların fazlalaştığı yaşlardır. Bu dönemde yaşlılık lekeleri görülür ve deri incelmeye başlar, kısaca cildin hücre üretimi iyice yavaşlar.

60' lı yaşlarda:

60' lı yaşlarda, yaşlılık belirtilerin hepsi bir arada görüldüğü yaştır. Kaşlarda düşüklük, alın çizgileri, dudak üstü, yanaklar, boyun kırışıklıkları ve boyun kasları elastikiyet kaybı sebebiyle iyice derinleşir.

Cildimiz, yıllar ilerledikçe her yaş gurubuna göre nasıl yaş aldığını, iç ve dış etkenlerin' de yaş alırken yaşlanmayı hızlandırdığını iyi bilirsek, yaşlanma hızımızı geciktirebiliriz, ya da vaktinden önce oluşan kırışıklıklarımızı Happy – Aging Face yöntemleriyle nasıl engelliyebiliriz!

Haberin Devamı

Bir sonraki yazımda!

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin SÜRER