Gündem Haraç çetesinin başı Metris isyancısı çıktı

Haraç çetesinin başı Metris isyancısı çıktı

16.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükçekmece ve Beylikdüzü’nde restoran, gece kulübü ve bazı iş yeri sahiplerini tehdit ve darp ederek haraç aldıkları ve iş yerlerini ele geçirmeye çalıştıkları belirlenen bir suç örgütüne yönelik operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı.

Haraç çetesinin başı  Metris isyancısı çıktı

Çetenin elebaşının, 21 yıl önce Metris Cezaevi isyanlarını çıkaranlardan biri olan ve halen cezaevinde bulunan “God Orhan” lakaplı Orhan Kalkuz olduğu belirlendi. Çetenin 10’dan fazla esnaf ve iş adamına uyguladığı “koruma” tuzağıyla, haraç almanın yanı sıra birçok iş yerini de ele geçirmeye çalıştığı tespit edildi.

Haberin Devamı

15 şüpheliye gözaltı

Esnaf ve iş adamları haraç istendiği, mekanlarının ele geçirilmeye çalışıldığı ve karşı çıktıklarında silahlı saldırı düzenlendiği şikayetiyle savcılığa başvurdu. Polis, haraç, yağma, yaralama, zorla senet imzalatma olaylarına karıştıkları belirlenen 15 şüpheli tespit etti. Çetenin elebaşısının, 1997’de Metris Cezaevi’nde beş kişinin öldürüldüğü isyan olaylarını Vedat Ergin ve Ufuk Sessiz ile organize ettiği ileri sürülen ve halen cezaevinde bulunan “God Orhan” lakaplı Orhan Kalkuz olduğu belirlendi. Özel harekat ekiplerinin desteğiyle düzenlenen operasyonda, 15 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda bir tabanca, çok sayıda mermi, senet ve evrak ele geçirildi.