Gündem Harç protestosuna sert müdahale

Harç protestosuna sert müdahale

30.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Öğrenci Kollektifleri üyeleri YÖK Başkanı Yekta Saraç ve harçları protesto etmek için dün eş zamanlı olarak hem YÖK binası önünde toplandı hem de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yürümek istedi.

Harç protestosuna sert müdahale

Açıklama yapan Arda Aras, yeni YÖK yasası ve katlamalı harçları protesto ettiklerini belirterek, katlamalı harç sistemine göre okullarını uzatan ya da bir dersi ikiden fazla alan öğrencilerin her yıl daha fazla para ödemek zorunda bırakılacaklarını ileri sürdü.
“Harçlara hayır”, “Müşteri değil öğrenciyiz” sloganları atan öğrencilerin önü, çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi tarafından kesildi. Kasklı, kalkanlı, gaz maskeli Çevik Kuvvet ekipleri, öğrencilere bir metre mesafeden biber gazı sıkarak müdahale etti.
24 kişi gözaltında
Müdahaleden sonra öğrenciler yaka paça gözaltına alındı. Polisin attığı gaz nedeniyle bazı öğrenciler fenalaşırken, müdahale sırasında bazı Çevik Kuvvet polislerinin kız öğrencileri saçlarından çektikleri görüldü. Yere yatırılan bazı öğrencilerin elleri ise arkadan kelepçelendi. Gazdan etkilenen bazı öğrenciler ise polis tarafından yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. Müdahale sonucu 24 öğrencinin gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Polis yumruk attı

Polisin, üniversite harçlarını protesto etmek isteyen öğrencilere tepkisi çok sert oldu. Bir polisin, Çevik Kuvvet tarafından gözaltına alınan bir öğrencinin yüzüne sağlı sollu yumruk attığı görüldü. Öğrencinin polise, “niye vuruyorsun?” diyerek, tepki gösterdiği duyuldu.