Dünya 17 gün sonra ülkesine dönen Hariri: Sizinle devam edeceğim!

17 gün sonra ülkesine dönen Hariri: Sizinle devam edeceğim!

22.11.2017 - 10:41 | Son Güncellenme:

Lübnan Başbakanı Hariri, Suudi Arabistan'da istifasını açıklamasından 17 gün sonra ülkesine döndü. Önce istifasıyla ilgili daha fazla istişarede bulunacağını belirten Hariri, daha sonra da yüzlerce destekçisine "Sizinle kalıyorum ve sizinle devam edeceğim" dedi.

17 gün sonra ülkesine dönen Hariri: Sizinle devam edeceğim

İstifasını açıkladığı Suudi Arabistan'da alıkonulduğu iddia edilen Lübnan Başbakan Saad Hariri, 17 günün ardından ülkesine döndü. Beyrut Uluslararası Havalimanı'nda güvenlik güçlerince karşılanan Hariri, 2015'teki suikastte öldürülen babası Refik Hariri'nin mezarını da ziyaret etti.

Haberin Devamı

Hariri, daha sonra da Beyrut'taki bağımsızlık kutlamalarına katıldı. Hariri, Lübnan'ın bağımsızlığının yıl dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen törende basına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Mişel Avn'la görüşmesinde istifasını sunduğunu ancak Avn'ın isteği üzerine bu adımını ertelediğini ifade etti.

Hariri, "İstifa konusunu Cumhurbaşkanı Avn ile görüştüm. Avn, istifamı bekletmemi ve konuyla ilgili daha fazla istişarede bulunmamı istedi. Avn'ın bu isteğini kabul ettim" diye konuştu.

Daha sonra evinin önünde toplanan yüzlerce destekçisine seslenen Lübnan Başbakanı Saad Hariri, “Sizinle kalıyorum ve sizinle devam edeceğim. Lübnan’ın istikrarı ve Arapçılığı için savunma hattı olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan'da alıkonulduğu iddia edilmişti

Saad Hariri, kurduğu hükümetin güvenoyu almasının üzerinden bir yıl geçmeden 4 Kasım'da, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da istifa ettiğini açıklamıştı. İstifa konuşmasında, "Hizbullah ve İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırdığını" söyleyen Hariri, "kendisine suikast düzenlenebileceği endişesi taşıdığını" dile getirmişti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn da Hariri'nin istifasıyla ilgili açıklamasında, "Hariri'nin şu an bulunduğu şartlardan dolayı endişeliyiz. Kendisi Lübnan'a dönmeli ve istifa gerekçelerini açıklamalıdır. Bunu yapmadığı sürece istifası geçerli değildir." demişti.

Suudi Arabistan'da alıkonulduğu iddialarının yoğunlaşması üzerine; Hariri, Riyad'dan katıldığı bir televizyon programında, "ülkesine yakında döneceğini ve istifası ile ilgili anayasal gereklilikleri yerine getireceğini" bildirmişti.