Şanlıurfa HARRAN BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZYAVUZ:

HARRAN BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZYAVUZ:

14.08.2014 - 19:50 | Son Güncellenme:

.

HARRAN BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZYAVUZ:

Şanlıurfa’nın Harran İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, ilçenin Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği yüzde 92,5’lik destek ile Türkiye ikincisi olduğunu ifade etti.
10 Ağustos’ta yapılan seçimlerde Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 27 bin 541 oy aldı. Selahattin Demirtaş’a 435 oy çıkarken, Ekmeleddin İhsanoğlu da bin 847 oy alabildi. Harran ilçesi, böylelikle ilk kez halkın oyuyla seçilen Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği yüzde 92,5 oy oranıyla en büyük desteği verdi. Başbakan Erdoğan’ın teşekkür ettiği Harran’ın Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, “Harranlılar üzerine düşen görevi en iyisiyle yaptılar. Şimdi söz Ankara’da, ilçemizde yaşanan elektrik sorununun çözülmesini bekliyoruz” dedi.
Başkan Özyavuz, Erdoğan’a verdikleri destekle Türkiye’de ilçelerinin ikinci olmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, Harranlılar teşekkür etti. Harran’da küçüğünden büyüğüne kadar, erkeğinden bayanına kadar herkesin desteğini aldıklarını vurgulayan Başkan Özyavuz, “Bilindiği gibi birçok vatandaşımız da tarım işçiliğinde çalıştıkları için il dışındalar. Mevcut katılıma rağmen Türkiye’deki rekoru kırmış olduk. Bu da benim, onun, bunun başarısı değil; Harran’daki küçüğünden büyüğüne kadar, erkeğinden bayanına kadar, çocuğundan kızına kadar tümünün desteği ve teveccühü var. Harranlılar üzerine düşen görevi en iyisiyle yaptılar” diye konuştu.
Ankara’daki yetkililere mesaj gönderen Özyavuz, şöyle devam etti:
"Onlar da üzerine düşen görevi yapsınlar. Şuanda bölgemizde yalnız muhalefet yapan bir DEDAŞ var. Bu DEDAŞ’ın üzerine gitsinler, bu problemi çözsünler Gerçekten Harranlılar bunu hak etmiyor. Çünkü Harranlılar toprağına, bayrağına, vatanına bağlı insanlar. Seçimden 3 gün önce bütün şarteller Harran ve Haranlılara kapatıldı. Harran, 3 gün karanlıkta kaldı. Birçok köyümüz susuz bile kaldı, biz bu suları sağlığa zararlı olmasına rağmen tankerlerle içme suyu taşıdık.”
AK Parti Harran İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verdikleri destekle Türkiye’de rekor kırmalarından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasını da büyük sevinçle karşıladıklarını vurgulayan Özyavuz, “Gerek Şanlıurfa gerekse Harran’da Başbakanımıza destek veren herkese teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimiz Başbakanımızı gerçekten çok seviyorlar” dedi.
Özyavuz, ayrıca seçim sürecinde sadece Harran’da 5 Bin kişi olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hesabına bağış yaparak katkıda bulunduklarını kaydetti.
Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine büyük destek veren ve Türkiye’de ikinci olarak rekor kıran Harran ilçesine teşekkür ettiği öğrenildi.