Şanlıurfa Harran Çocuk Üniversitesi Yarıyıl Kampı Sona Erdi

Harran Çocuk Üniversitesi Yarıyıl Kampı Sona Erdi

02.02.2017 - 15:52 | Son Güncellenme:

.

Harran Çocuk Üniversitesi Yarıyıl Kampı Sona Erdi

Harran Üniversitesinde, Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerine yönelik düzenlenen yarıyıl eğitim kampı, sertifika töreni ile sona erdi.
Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezi ile Harran Çocuk Üniversitesi işbirliğiyle ilk ve ortaokul düzeyindeki çocuklara yönelik gerçekleştirilen yarıyıl eğitimi sertifika töreni için düzenlenen programa, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan Akpunar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Yılmaz, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ümit Doğan, üniversite öğretim elemanları, etkinlikte yer alan öğrenciler ve aileleri katıldı. Düzenlenen eğitimin önemine değinen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, çocuklarımıza bilimi sevdirmek istediklerini söyledi.
Çocukların kendilerine olan özgüvenleri artıyor
Kamp eğitimini tamamlayan çocuklara sertifikalarını veren Rektör Taşaltın burada yaptığı konuşmada, “Bilim öğrenmek çok zor ve erişilmez değildir. Bilimin hayal olmaktan çıkıp herkesin yapabileceği bir olgu olduğunu öğretmek için böyle etkinlikleri yapıyoruz. Böyle faaliyetler çocuklarımızı cesaretlendiriyor, kendilerine olan özgüvenlerini arttırıyor. Hedefimiz bilim ve ilimi sevdirmektir. Başta burada gönüllülük esasına göre desteklerini esirgemeyen hocalarımıza, Bilsem Müdürü Ümit Bey ve Hülya hocamıza ve isimlerini sayamadığım emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl bu etkinliklerden daha fazla öğrencimizin yararlanabilmesini sağlamaya çalışacağız” dedi.
“Tüm okullara ulaşmayı hedefliyoruz”
Kamp süresince gönüllü olarak eğitim veren öğretim elemanlarına teşekkür belgesini veren Rektör Yrd. Prof. Dr. Bürhan Akpunar, “Bu etkinliklerin çerçevesini biraz daha genişleterek, tüm okullarımızdaki çocuklara ulaşabilecek bir seviyeye getirmek istiyoruz. Çocuklarımız bu eğitimden çok memnun kaldılar. Bu çocukların ortak dilekleri de daha fazla arkadaşlarının yararlanabilmesidir. Bilim, küçük yaşlarda verilmesi gereken bir özelliktir. Bilimin doğasına dair bilgileri birinci elden, üniversite hocalarından almaları çok önemli bir başlangıçtır” dedi.
“Çocuk üniversitemiz Güneydoğu Anadolu Bölgesinde tek”
Merkezin, kurulduğu 2013 yılından itibaren düzenlediği yarıyıl etkinlikleri, yaz bilim kampları, projeler, paneller, üniversiteye geziler ile ilimizdeki birçok çocuğa bilimi sevdirmek ve eğitimlerine destek olmak amacıyla hizmet verdiğini söyleyen Çocuk Üniversitesi Müdiresi Yrd. Doç. Dr. Hülya Karataş, “Güneydoğu Anadolu Bölgesinde tek olan, Avrupa Çocuk Üniversiteleri ağına üyeliği kabul edilen Türkiye’deki 5. kurum olan ve çocuk üniversitesi özelliğine uygun hizmet veren merkezimizden eğitim alan öğrenci sayımız yaklaşık 400’e, anne baba sayısı ise 500’e ulaşmıştır. Bugün belgelerini vereceğimiz etkinliğimize, ilimizdeki 9 farklı okuldan 21 öğrenci katıldı” ifadelerini kullandı.
“Şahane bir etkinlik oldu”
Yarıyıl kampı eğitiminin şahane bir etkinlik olduğunu söyleyen Bilsem Müdürü Ümit Doğan, "Biz yıllardan beri Çocuk Üniversitesiyle böyle etkinlikler yapıyoruz. Çok kurumlarla diyalog halinde oluyoruz. Ama Harran Üniversitesiyle yaptığımız faaliyetlerde çok memnuniyet verici sonuçlar elde ediliyor. Şahane bir etkinliğin sonuna geldik” diye konuştu.
Kamp süresince etkinliklerde gönüllülük esasına göre görev alan öğretim elemanları olan Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Özgönül, İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Celil Abuzer, Eğitim Fakültesi dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Usta, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gamze Kırılmazkaya, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Şahin Toprak, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Arif Parmaksız, Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Öğr. Gör. Dr. Emine Küçük Teker ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Berkan Aydilek’e birer teşekkür plaketi verildi.