Şanlıurfa Harran Tıp Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

Harran Tıp Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

26.05.2017 - 18:30 | Son Güncellenme:

.

Harran Tıp Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi 2016-2017 akademik yılı mezuniyet programı düzenledi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılışında ilk olarak fakülte birincisi olan öğrenci Abdulkerim Özçelik bir konuşma yaptı. Özçelik konuşmasında bugüne kadar kendilerinin yetişmesinde emeği olan hocalarına teşekkür etti mezun olan arkadaşlarına başarılar diledi. Daha sonra bir konuşma yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Yeni, uğradığı silahlı saldırı sonucu vefat eden Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Sait Berilgen’e rahmet dileyerek, “Şiddetin bu toplumdan bir an önce uzaklaştırılması lazım. Gece gündüz nesillerin sağlığı için çalışan doktorlara şiddeti asla kabul etmiyoruz. Bütün bunlara rağmen bizler ettiğimiz yemine bağlı kalarak görevimizi sürdüreceğiz. Yeni mezun olan arkadaşlarımızda bugün edecekleri yemine bağlı kalarak, bu ülkenin insanına en iyi sağlık hizmeti vereceklerine güvenim tamdır. Kendilerine yeni hayatlarında başarılar dilerim” dedi. Mezuniyet törenine katılan ailelere ve protokol üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, “Birinci olan öğrenciyi dinlerken, öğrencilerin çok iyi yetiştiğini gördüm. Buna emek veren tüm hocalarımıza da teşekkür ederim. Öğrencilerimize yeni hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Devletin eşkıyaları yeteri kadar cezalandırmadığını söyleyen Rektör Taşaltın, toplumun da şiddeti gösteren fertlere karşı tavır almadığını, yaptığı şiddeti ve cinayeti sanki bir kahramanlıkmış gibi gösterildiğine dikkat çekerek bunun bir an önce önlenmesi lazımdır, dedi.
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise“ Peygamberler şehrinde güzel bir ana şahitlik ediyoruz. İnsanlığa hizmet etmek için bu güzide kurumunuzdan mezun olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Tören, ilk üçe girenlere verilen mezuniyet plaketi ve Şanlıurfa Tabip Odasının steteskop hediyesinin ardından mezuniyet belgelerinin verilmesi ve Yrd. Doç. Dr. Dursun Çadırcı’nın öğrencilere yemin ettirmesiyle birlikte kep fırlatılmasıyla sona erdi. Osmanbey Kampüsü Merkezi Kafeterya Mavi Salonda düzenlenen mezuniyet törenine Vali Güngör Azim Tuna, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Büyükşehir Başkan Vekili Dr. Ahmet İnan, Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Sağlık İl müdürü Erdoğan Duran, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Bürhan Akpunar, Prof. Dr. Şerafettin Çelik, Fakülte Dekanları, Genel Sekreter Doç Dr. M. Tahir Güllüoğlu, Öğretim Elemanları ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.