Şanlıurfa Harran Üniversitesinden Liseler Arası Yenilenebilir Enerji Yarışması

Harran Üniversitesinden Liseler Arası Yenilenebilir Enerji Yarışması

01.02.2018 - 17:40 | Son Güncellenme:

.

Harran Üniversitesinden Liseler Arası Yenilenebilir Enerji Yarışması

Harran Üniversitesi, bölgesel kalkınmada günümüz şartlarına uygun önemli fırsatlar sunmak amacıyla, liseler arası yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğinde yenilikçi ve kolay çözümleri proje yarışması yapacak.
Başvuruları 26 Şubat-16 Mart 2018 tarihleri arasında olacak olan yarışmada, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği sektöründe dereceye girecek olan projelere çeşitli ödüller verilecek.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan GAPYENEV Müdürü Doç. Dr. Azmi Aktacir, GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi, Güneydoğu Anadolu Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği işbirliğinde gerçekleşecek proje yarışmasının, sürdürülebilir şekilde gelecek yıllarda da devam edebilmesi için diğer kurum ve kuruluşların katkısının önemli olduğunu belirtti.
“Tüm liselere yönelik yapılacak”
Bu proje yarışmasının, bölgemizdeki genel, mesleki ve teknik liselerin başvurusuna açık olduğunu söyleyen Doç. Dr. Aktacir, “Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta öğrenim gören tüm orta öğretim öğrencileri proje yarışmasına başvuruda bulunabilir. Bölgemiz, yenilenebilir enerji kaynakları açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin büyük bir kısmı elektrik üretimi amaçlı olarak kullanılabileceği gibi ısı enerjisi olarak da bu kaynaklardan yararlanmak mümkündür. Lise öğrencilerine yönelik yapacağımız bu yarışma ile bölgenin sosyo-ekonomik gelişmesine hizmet edip, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında ilerleme sağlanabilecektir” dedi.
Yarışmanın proje konuları
Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğinde, yenilenebilir enerji, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, biyokütle enerjisi, jeotermal enerji, hidroelektrik enerji, tarımsal sulama ve kurutmada enerji verimliği, inşaat, konut, ticari bina sektörlerinde enerji verimliliği, eko-turizm, ulaşımda yenilikçi taşıma ve enerji verimliliği, sanayide temiz üretim ve enerji verimliliği ile sürdürülebilir ekoloji ve çevrede, ekosistemdeki hassas dengelerin korunması, çölleşme ile mücadele, sürdürülebilirlik ve kentsel gelişme konularıyla yarışmaya katılmak mümkün olacak.
Başvuru sahiplerinin, 26 Şubat-16 Mart 2018 tarihleri arasında www.gapgreen.org veya gapyenev.harran.edu.tr internet adreslerinde yer alan online başvuru formuyla başvuru yapabilecekleri belirtildi.