Tatil Harry Potter hayranları Hogwarts Ekspresi'nde tehlike yaratıyor

Harry Potter hayranları Hogwarts Ekspresi'nde tehlike yaratıyor

22.05.2017 - 11:20 | Son Güncellenme:

Birleşik Krallık polisi Harry Potter hayranlarını İskoçya'nın Highlands Dağı'ndan geçen ve popüler kültürde Hogwarts Ekspresi olarak bilinen Jacobite treni hattından uzak durmaları konusunda uyardı.

Harry Potter hayranları Hogwarts Ekspresinde tehlike yaratıyor

Harry Potter sinema filmi ardından büyük üne kavuşan İskoçya'daki Highlands Dağı'nda bulunan ve filmdeki adıyla Hogwarts Ekspresi olarak bilinen Jacobite tren yolu hattına Harry Potter hayranlarının akın etmesi sonucu Birleşik Krallık polisi harekete geçti.

Haberin Devamı

Hogwarts Ekspresi'nin sinema filminde geçtiği yol olan Glenfinnan Viyadüğü'nde son zamanlarda yaşanan yürüme vakaları ciddi hayati tehlike yaratıyor.

Birleşik Krallık Ulaştırma Polisi son zamanlarda artan ilgi için viyadüğün oldukça etkileyici olduğunu fakat insanların sihirli güçlerinin olmadığını unutmaması gerektiklerini ifade ediyor.

Komiser Kevin Lawrence her yıl özellikle yaz aylarında dünyanın çok sayıda yerinden birçok turistin Jacobite treninin geçtiği Glenfinnan Viyadüğü'nü ziyaret ettiğini, tren yolcularının Glenfinnan Viyadüğü'nde trenden inip fotoğraf çekmeye çalıştıklarını ve bu durumun oldukça tehlikeli olduğunu belirtiyor.

Çok sayıda bisikletlinin ve otomobil sürücünün de Glenfinnan Viyadüğü'nü ziyaret ettiğini ifade eden Kevin Lawrence hepimizin sıradan bir Muggle olduğunu ve demir yolundan yürüme girişiminin tehlikeli sonuçlar doğuracağının unutulmaması gerektiğine vurgu yapıyor.

Haberin Devamı

Birleşik Krallık Polisi'nin belirttiği rakamlara göre geçtiğimiz yıl İskoçya'da viyadüğü yürümeye çalışanların oranında %16'lık bir artışın olduğu görülüyor.

5 yıl önce bir makinist aynı viyadükte yürüyen iki kadına son anda yaptığı ani frenle çarpmayı önlemişti.

2015 yılında da bir çift ve çocukları demir yolu hattı üzerinde yürürlerken görüntülenmişti.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü