Gündem Harun Biniş'in ifadesi ortaya çıktı

Harun Biniş'in ifadesi ortaya çıktı

08.11.2016 - 10:29 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimini firari "imam" Adil Öksüz ve Kemal Batmaz ile birlikte Akıncılar Üssü 143. Filo Komutanlığı'ndan yöneten FETÖ'nün 3. kilit ismi Harun Biniş'in ifadeleri ortaya çıktı. FETÖ elebaşı Gülen ve 15 Temmuz darbesi ile ilgili yöneltilen soruya "yorum yapmak istemiyorum" diyen Biniş, saçını kestirmesiyle ilgili olarak "cezaevinde bakımı zor" dedi.

Harun Binişin ifadesi ortaya çıktı

FETÖ darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada, Kemal Batmaz ve Harun Biniş'in darbeyi Adil Öksüz'le birlikte yürüttüğü belirtildi. Görüntüler, Harun Biniş'in de darbe girişimini yöneten sivillerden biri olduğunu gözler önüne serdi.
Biniş'in ifadesinde “Fetullah Gülen ve 15 Temmuz darbesi" ile ilgili soruya “Olumlu veya olumsuz yorum yapmak istemiyorum" cevabını verdiği dikkat çekti. Eşgalini değiştirmek için saçını kestirmesini ise “Cezaevinde bakımı zor o nedenle kestim" diyerek açıkladı.
Karar'ın haberine göre, darbe gecesi bomba seslerini duymadığını söyleyen Biniş, NATO'daki FETÖ'cü Tümamiral Mustafa Uğurlu'nun Türkiye'ye dönmemek için bahane ettiği vertigo hastalığı yalanını söyledi. Biniş “Vertigom var duymakta zorluk çekiyorum, bomba seslerini duymadım" dedi.

Haberin Devamı


İşte Biniş'in ifadeleri:

Ben daha önceden özel bir bilgisayar şirketinde elektronik mühendisi olarak çalışıyordum. 6-7 aydır işsizdim. 16 Temmuz günü İstanbul ilinden gelen Kemal Batmaz isimli emlakçı arkadaşımla Kazan ilçesinde arsa bakmaya gittik. Kemal Batmaz'la İstanbul'da çalıştığım dönemde tanıştım. Benim arkadaşım olur. Sabah 08.00'de taksiyle Çayyolu tarafından Kazan'a gitmek amacıyla çıktık. Yolu bilmediğimiz için kendi aracımla değil taksiye binmeyi tercih ettik. Kazan'ın köyüne geldiğimizde yol üzerinde jandarma bize kimlik sordu. Kimlikleri gösterirken daha sonra bakarız diyerekten hadi binin gidiyoruz dediler. Bizi de jandarmaya ait araca aldılar. Jandarmalar hatırladığım kadarıyla iki üç kişiydiler. Bizi ismini bilmediğimiz bir jandarma karakoluna götürdüler. Daha sonra askerleri getirdiler. Hepimizi emniyete götürdüler.

Haberin Devamı

İşitme kaybım var, bomba seslerini duymadım
15 Temmuz tarihinde akşam televizyon izlemedim. Ancak eşim bana darbeyle ilgili birşeyler söyledi. Ben de olmaz öyle şey dedim. Vertigom var bir kulağım duymuyor. Ben Ankara'ya olan bombalama veya bunun dışındaki saldırıları duymadım. Evde yattım uyudum. Televizyondaki görüntülere bakmadım.
Darbe olacağına inanmadığım için Ankara'da olan olayları ciddiye almadım, yattım uyudum. Darbeye teşebbüs eyleminde en karışık yerlerden biri olduğunu daha sonradan öğrendiğim Kazan'a gittim çünkü, arkadaşımla daha önceden söyleşmiştik. Bu nedenle eşimin bana olayları anlatmasına rağmen Kazan'a gittim.

Son olarak 2013-2016 yılları arasında ODTÜ Teknokent'te Milsoft'ta çalıştım. Bu firmanın sahipleri İsmail Başyiğit ve Mehmet Sungur'dur. Bu iş yerinden ayrılmamın sebebi şirketin iş alamamasıdır. İstanbul Venero Bilişim'de çalıştım. Bundan önce 2010 Kasım ayı ile 2012 yılları arasında BTK'da uzman olarak çalışıyordum. Baaşı düşük olduğu için burdan ayrıldım. Liseyi Ankara Fen Lisesi'nde okudum. Ortaokulu Konya Anadolu Lisesi'nde, ilkokulu da Mümtaz Koru İlkokulunda okudum. Bilkent Üniversitesi Elektronik Mühendisliği'nde 1989-96 yıllarında burslu okudum.
Fetullah Gülen Terör Örgütü ile yaşamım boyunca ilişkim ve irtibatım olmadı. Bu örgüte mensup hiç kimseyi tanımıyorum. Yakalandığım Kazan Mahallesi'ne giderken otobanda Akıncı Üssü'ne ait levhayı gördüm. Bizim orada bulunduğumuz sırada herhangi bir bombardıman sesi duymadım. Bu sırada uçak sesi duydum fakat çok dikkat çekici değildi. Yakalandığımız yerde taksi bizi bırakıp gitmişti yanımızda taksici yoktu. Sayfiye evleri vardı. Ben Kırkkonaklarda oturmama rağmen arkadaşımla Çayyolu'nda buluştuk. Arkadaşım orayı biliyordu.
İşsiz olmama rağmen arsa alıp satıp bir iş çeviririm diye düşündüm. Benim eşim de çalışmamaktadır. Daha önce çalıştığım dönemlerde iyi maaş alıyordum, birikimlerim vardı.

Haberin Devamı

27 Ekim 2016
Akıncılar Üssü'ndeki görüntülerinden kim olduğu teşhis edildikten sonra alınan ifadesinde ise Biniş yalan rüzgarına devam ediyor:

7 yıl sonra darbe gecesi buluştuk
Ben Adil Öksüz'ü tanımıyorum. Kemal Batmaz'ı da daha önce belirttiğim gibi 2006 yılından beri tanırım. 2009 yılından itibaren Kemal Batmaz'la telefonla görüşüp görüşmediğimi hatırlamıyorum.
(2009 yılından itibaren görüşüp görüşmediğini hatırlamadığını söylediği biriyle darbe gecesinin hemen sabahında nasıl buluştuğu soruldu)
Ben kemal Batmaz'a mail atmıştım ancak maili hangi tarihte attığımı hatırlamıyorum. Kemal de bana mail attı. Cumartesi günü Nevşehir'e geçiyorum buluşalım oradan geçeriz dedi. Bunun üzerine 16 Temmuz günü sabah hatırlayamadığım bir saatte Ümitköy'de buluştuk. Ümitköy'de Günaydın isimli restaurantın önünde buluştuk. Kazan'da emlak bakmaya gittik.

Haberin Devamı


"Şahsın ben olmadığını düşünüyorum"
(Akıncı Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesindeki 143. Filo'nun koridorundaki kameradan temin edilen ve şüphelinin de bulunduğu 16 Temmuz 2016 tarihli saat 03.17-03:20 arasındaki görüntüler izlettirildi, soruldu
Görüntülerdeki şahıs ben değilim. Bu şahsın ben olmadığını düşünüyorum. Görüntülerdeki şahıs uzun saçlı gözlüklü sakalsızdır.

Saçlarını bakımı zor diye kesmiş
(Cezaevine girmeden önce saçlarının uzun olduğu hatırlatılınca)
Benim saçlarım uzundu ancak ben cezaevine girdikten cezaevinde bakımı zor olduğu için saçlarımı kestirdim. Sakalım da yoktu cezaevinde sakal bıraktım.
(143. Filonun koridorundan alınan Kemal Batmaz'ın görüntüleri izlettirildi)
Görüntüdeki şahsın kemal Batmaz olup olmadığından emin değilim. Görüntü durdurulduğunda Kemal Batmaz'a benzeyip benzemediği konusunda yorum yapmak istemiyorum. Ben benzetemedim. Diğer videodaki bana benzediği söylenen kişiyi de kendime benzetemedim. Ben aleyhime olacak hiçbir delile cevap vermek istemiyorum.

Haberin Devamı

Gülen ve 15 Temmuz sorusuna "yorum yok"
2016 yılında hiç ABD'ye ve yurtdışına gitmedim. 2015 yılında bir kez yaz ya da sonbahar aylarında ABD'ye San Francisco Eyaleti'ne bilişim konferansı için gitmiştim. ABD'ye toplamda 3 kez gittim hepsi de bilişim toplantısı içindir. Gülen'in bulunduğu Pensilvanya'ya hiç gitmedin, görüşmedim.
Üniversitede okurken Bilkentin yurdunda kaldım, lisede yatılı okudum. FETÖ üyesi değilim. Gülen'i şahsen tanımam. Medyadan herkesin tanıdığı kadarıyla tanırım. Gülen ile ilgili olumlu ya da olumsuz herhangi bir yorum yapmak istemiyorum. 15 Temmuz'la ilgili de herhangi bir yorum yapmak istemiyorum.