Harun Kolçak

Harun Kolçak

  • İsim
    : Harun
  • Soyad
    : Kolçak
  • Mesleği
    : Şarkıcı
  • Doğum Tarihi
    : 15.07.1955
    1955-07-15
  • Cinsiyeti
    : Erkek
  • Uyruğu
    : Türkiye

Türk pop şarkıcısı. Sinema Sanatçısı Eşref Kolçak'ın oğludur.
 
Kariyeri
 
1955-1960: İlk deneyim
1955 yılı İstanbul'da doğumlu sanatçı Saint Benoit'de eğitimini sürdürdüğü sırada müzik çalışmalarına o yıllarda bas gitar çalarak başlamış, içindeki müzik tutkusu artınca sinema sanatçısı olan babası Eşref Kolçak’la konuştu eğitimini yarım bırakmış ve profesyonel müzik çalışmalarına başlamıştır. İlk çalışmalarına rock müziğin babası olarak tanınan Erkin Koray’la başlamıştır. 1977'de Erkin Koray'ın çıkardığı Tutkusu albümünde bas gitar çalmıştır.
70'li yıllar
Silahlıpoda Ritm 68 orkestrasına 1978 yılında bas gitarist olarak katılan Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğe yönelmiş, Aydın Esen, Neşet Ruacan-Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışmış ve müzikal deneyimini artırmıştır. O dönem Harun Kolçak, Onno Tunçtan orkestrasına katılması için teklif almıştır. 7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası`nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile Kuşadası “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması” ve Antalya “Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması” adlı şarkı yarışmalarında ödüller almıştır.
1990-Günümüz
1991’de Onno Tunç ile ortak yaptığı “Gir Kanıma” albümü ile başarılı çıkış yakalayan Kolçak'ın, albümlerinin çoğunda söz ve müziğin kendisine ait olması sanatçının kariyerinin güçlenmesine yol açmıştır. Kolçak, 2012'de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm çıkarmıştır.Ekim 2013 itibariyle Harun Kolçak&Rock Off isimli grup kurmuştur.Can Güney,Yusuf Tunceli ve Orkun Gezer`in olduğu grubun verdiği ilk performansı Okan Bayülgen`in Makina Kafa adlı programda vermişlerdir.
Diskografi
 
Albüm
Beni Affet (1991)
En Büyük Aşk (1993)
Yanımda Kal (1995)
Teslim Oldum (1998)
Yaşasın (2000)
Müzisyen (2006)
Yeniden Doğuyorum (2012)
Tekli
Bendeniz & Harun Kolçak, Biz (Bendeniz ve Harun Kolçak) (1994)
Aşk Beni Hep Değiştirecek (2007)
Oyuncu olarak
Pis Yedili (2012-2013) Hurşit Van Beenhoven


Harun Kolçak biyografisi

Harun Kolçak kimdir?

Harun Kolçak 15.07.1955 tarihinde doğmuş olup Şarkıcı olarak görev yapmaktadır.

Harun Kolçak kaç yaşındadır?

Harun Kolçak 15.07.1955 tarihinde doğmuş olup 59 yaşındadır.

Harun Kolçak ne iş yapar?

Harun Kolçak Şarkıcı olarak görev yapmaktadır.

Harun Kolçak nerelidir?

Harun Kolçak Türkiye vatandaşıdır.

En Çok Konuşulan Haberler
©Copyright 2014 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.