Gündem Harvard Üniversitesi Tarihinin En Büyük Bağışını Aldı

Harvard Üniversitesi Tarihinin En Büyük Bağışını Aldı

08.09.2014 - 20:08 | Son Güncellenme:

Dünyanın en iyi ilk 3 üniversitesinden biri sayılan Harvard Üniversitesi tarihinin en büyük bağışını aldı. Üniversitenin Kamu Sağlığı Fakültesi’ne 350 milyon dolar bağış yapıldı. Bu rakam üniversite tarihinin en yükseği. Bağış 1986’da hayatını kaybeden Hong Kong’lu gayrimenkul şirketi sahibi T.H. Chan’ın ailesi tarafından yapıldı.

Harvard Üniversitesi Tarihinin En Büyük Bağışını Aldı

Yapılan bu yüksek bağışla birlikte, Harvard’ta örneğine az rastlanan bir isim değişikliği de gerçekleşti. Kamu Sağlığı Fakültesi’nin adı, T.H. Chan Kamu Sağlığı Fakültesi olarak değiştirildi.

Haberin Devamı

Üniversitenin Kamu Sağlığı Araştırma Merkezi’nde hali hazırda Ebola virüsüne yönelik çalışmalar devam ederken, bağışın bir bölümünün yine salgın hastalıklar konusunda araştırma yapan bu merkez için harcanacağı tahmin ediliyor.

Harvard’e tarihin en çok büyük bağışı: 350 milyon dolar

Hang Lung’un genel müdürü Ronnie C. Chan, bağış miktarını tek seferde 350 milyon dolar olarak belirtildi .

Financal Times’ın haberie göre, Gerald ve Ronnie Chan kardeşler bağışı babaları TH Chan adına yaptılar. Chan ailesi 3 milyar dolarlık servetleriyle Forbes’a göre Hong Kong’un en zengin 17. kişileri. Ailenin Hang Lung isimli çok büyük bir emlak kuruluşu yer alıyor . Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün oğlu Mehmet Emre Gül de Harvard’dan mezun olmuştu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da Harvard’da yüksek lisans yapmıştı.