Marketlerde satılan nar ekşisi soslarının içinde genelde bol miktarda şeker, koruyucu vs gibi kimyasal maddeler bulunmaktadır. Nar ekşisi, nar suyunun kaynatılmasıyla elde edilir. İştahı açan nar ekşisi Türk mutfağında da bolca kullanılır. Peki, nar ekşisi nasıl seçilmelidir?

Nar ekşisi alırken saf olup olmadığına bakmak çok önemlidir. Genelde piyasadaki nar ekşileri katkı maddelidir ve kıvamından da bellidir. Öncelikle ürün etiketini iyice okuyun ve içinde glikoz şurubu olmamasına özen gösterin.

Nar ekşisinin kıvamı yoğun olmalıdır. Has nar ekşisi yoğundur. Çok uzun nar ekşisi ürünlerini almayın. Nar ekşisi sosu değil nar ekşisi etkietiyle satılan ürünleri ayırt edin.