Gündem Hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama için ne yapmalıyım?

Hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama için ne yapmalıyım?

04.11.2015 - 22:03 | Son Güncellenme:

Hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama işlemlerini yapmak istiyorsanız online hizmetleri kullanmalısınız. Bu sorgulamaları yapmak çok kolay. Nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden okuyabilirsiniz.

Hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama için ne yapmalıyım

Vatandaşlar son yıllarda genellikle 2. el araçlara yönelmiş durumdalar. Son yıllarda dolar ve euro para birimlerinin artmasıyla sıfır araçların fiyatlarında da bir yükselme olmuş durumdadır. Vatandaşlar bu durumdan dolayı sıfır araç yerine ikinci el araçlara yönelmiş durumdalar. Ama ikinci el araç almak biraz riskli olabilir. Aracın durumunu eğer bilmiyorsanız satın alacağınız araç biraz sıkıntılı olabilir. Bu yüzden 2. el araç alacak olanların birazcık dikkatli olması gereklidir. 2. El araç alacak olan vatandaşların dikkat etmesi gereken birçok husus vardır. Bu hususlardan bazıları aracın durumu, aracın kazalı olup olmaması, aracın üzerindeki hasar kayıtları, aracın özellikleri, aracın plakasının üzerindeki trafik cezaları dikkat edilmesi gereken hususlardır. Aracın durumu, aracın çalıntı olup olmadığını araç sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Araç hasar kaydı sorgulama işlemini ise internet üzerinden E-Devlet sistemi ile gerçekleştirebilirsiniz. Aracın plakasının üzerinde trafik cezası olup olmadığını da internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden aracın plakasının üzerindeki trafik cezasını sorgulama için E-Devlet sisteminden Emniyet Genel Müdürlüğü bölümü altından araç plakasına yazılan trafik cezası sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Aracın üzerindeki hasarlar da 2. el araç alacak olanlar için önemlidir. 2. el araç alacak olan vatandaşlar aracın üzerindeki hasarları, araç hasar kaydını araç hasar kaydı sorgulama işlemi ile öğrenebilir. Araç hasar kaydı sorgulama işlemini ise internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Araç hasar kaydı sorgulama işlemini Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. 2. El araç satın alacağınız dikkat etmeniz gereken son husus ile aracın sigorta bilgileridir. Aracın sigorta bilgilerini internet üzerinden tramer sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Araç hasar kaydı sorgulama işlemini internet üzerinden Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi internet sitesine giriş yaptıktan sonra sorgulama sayfasından plaka ve sigortalı T.C. kimlik numarası ile sorgulama, plaka ve sigortalı vergi kimlik numarası ile sorgulama ve plaka ve sürücü T.C. kimlik numarası ile sorgulama seçeneklerinden birisi seçilerek sorgulama işlemine devam edebilirsiniz.

Tramer sorgulama aracınızın sigorta bilgilerinin bulundurduğu bir sorgulamadır. Tramer sorgulaması sayesinde aracınızın araç hasar kaydı sorgulama, araç trafik poliçesi sorgulama, mağdur bilgileri sorgulama, kaza yapan araçların kaza sonrası kusur bilgilerini sorgulama ve kasko bilgilerini sorgulama gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Tramer sorgulama işlemini tramer internet sayfasına giriş yaparak başlayabilirsiniz. Sayfanın sol tarafında kullanıcı bilgileri ve acente bilgileri kısmında bulunan kullanıcı tipi ve e-mail şeklinde bulunan bölümleri doldurduktan sonra sigorta şirketi, acente no ve ticaret sicil numarası bilgilerini girmelisiniz. Tüm bu işlemleri doğru ve düzgün bir şekilde gerçekleştirdikten sonra tramer sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu işlemlerin hepsini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.