Haşhaşlı çörek malzemeleri:

1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
Yarım bardak sıvıyağ
2 kaşık şeker
1 çay kaşığı tuz
4 bardak un
Yarım paket yaş maya

İçine:
1 çay bardağı ezme haşhaş
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Üzerine:
Yumurta sarısı

Haşhaşlı çörek yapılışı:

Hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğurmaya başlayın. Ele yapışan bir kıvamda yoğurup mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra elinizle kare şeklinde açın, üzerine ezme haşhaş ve sıvıyağ karışımını sürüp 4'e kesin. Üst üste dizin, tekrar açın, şeritler kesin. Burgu yapıp tepsiye dizin. Yarım saat beklettikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun!