GündemRSS
01.09.2008 - 17:03 | Son Güncelleme: 01.09.2008-10:57

Haşhaşlı peksimet

Uşak'ın yöresel gıdalarından haşhaşlı börek( halk arasında peksimet) damak tadının doruğa ulaştığı yiyeceklerin başında gelir. Birde yanına Uşak'ın sert peyniri ile yendiğinde ise tadına doyulmaz. Milliyet Blog / Bumerang57

Sitene Ekle
Haşhaşlı peksimet

Haşhaşlı Ege bölgesine has, bilhassa Uşak yöresinde yapılan Türkmen yörüklerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Türk mutfağının önemli örneklerini veren bu bölgenin haşhaşlı peksimet tarifini sizlerle paylaşmak isterim.

İçindekiler ve yapılışı:

Hazır ekmek hamur 3 adet
Haşhaş 200 gr
Ceviz içi 200 gr
Yumurta 1 adet

Bu tarifin devamını Milliyet Blog'ta okumak için tıklayınız!

 

Etiketler:
Yorum Yazın
Gönder
Detaylı Ara
En Çok Konuşulan Haberler
"Sevenler ağlarmış" adlı şarkıyı seslendiren sanatçı kimdir?
©Copyright 2012 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.