Dünya Haşimi: Daha uzun savaşacak

Haşimi: Daha uzun savaşacak

19.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

DAEŞ’in Musul’a yönelik operasyona sokak savaşıyla karşılık vereceğini belirten Iraklı siyaset adamı Haşimi, “Türkiye’nin operasyona ortak olmasını istiyorduk. Ama ABD öyle görünüyor ki Türkiye’yi istemiyor” dedi

Haşimi: Daha uzun savaşacak

Irak eski Cumhurbaşkanı yardımcısı Tarık El Haşimi Musul operasyonuyla ilgili konuşurken, DAEŞ’ın sokak savaşlarına girişeceğini ve bu sefer daha uzun savaşacağını söyledi. NTV kanalının sorunlarını yanıtlayan Haşimi, Musul’un DAEŞ’in elinde bulunan son büyük yerleşim yeri olması dolayısıyla örgütün daha çok direneceğini ifade etti. Buna karşın, DAEŞ’in kentteki gücününü yetersizliğinden dolayı vur-kaç yöntemini kullanacağını belirten Haşimi, intihar saldırıları görüleceğini öngördü. DAEŞ’in kenti aldığı dönemle şimdi arasında büyük fark olduğunu belirten isim, önceki Irak hükümetinin yaptığı hatalardan bahsederken, yönetimin ayrım gözetmemesi durumunda hem Musul’a hem de Irak’a barış gelebileceğini söyledi. Türkiye ile Irak hükümeti arasındaki rahatsızlığa da değinen Haşimi, “Ben gerçekten Türkiye ile Irak arasında gerilimin artmasını istemiyorum. İki, taraf aynı masada diyalog kurmalı. Bazı taraflar krizi daha da arttırmak için çalışıyor. İran hiçbir zaman Türkiye’nin oradaki varlığını istememektedir” dedi.

Haşimi Türkiye’nin Musul operasyonu dışında tutulmasına yönelik bir soruya ise şu cevabı verdi:

“Biz ümit ediyorduk ki Türkiye’nin rolü eğitim, yardım ve aynı zaman koordinasyon çerçevesinde olması gerekiyordu. Türkiye’nin ortak olmasını istiyorduk. Amerikan yönetimi öyle görünüyor ki Türkiye’nin ortak olmasını istememektedir. Özellikle de operasyonun yönetilmesinde. Sadece eğitimsel durumla yetindi şimdilik. Başika’da olması Türkiye’nin Irak’ın bütünlüğünü etkilemiyor.”