Gündem Hastalar için ‘mucize evi’

Hastalar için ‘mucize evi’

15.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Kanser Derneği, kanser tedavisi için diğer illerden İstanbul’a gelen hastalar ve refakatçileri için ücretsiz konaklama imkânı sunan ‘mucize evi’ni hizmete açtı

Hastalar için ‘mucize evi’

Türk Kanser Derneği (TDK) tedavi için çeşitli illerden İstanbul’a gelip, sağlıksız koşullarda barınan kanser hastaları ve yakınlarının kalması için derneğin alt katındaki 50 odalı ‘mucize evi’ni hizmete sundu. Odalarda tedavi için şehir dışından gelen hasta ve yakınlarına ücretsiz konaklama hizmeti verilecek. TDK Başkanı Burak Duruman, “Şehir dışından gelen hastalar arabalarda yatıyor, ısınmak için büfelere sığınıyor. Mucize evi projemizle hastalarımıza ve yakınlarına temiz oda sunuyoruz” dedi.

Televizyon bile var

Odalarda televizyon, sıcak su bulunduğunu, hasta ve yakınlarına yemek ikram ettiklerini belirten Duruman şunları söyledi: “Burada konaklama yaptıkları süre içinde psikolog ve beslenme uzmanlarının denetiminde hastalara yardımcı oluyoruz. Hasta yakınları da gün boyu sıkılmasınlar diy hobi ve sosyal aktivite olanağı sunuyoruz. Etkinlik olarak kütüphaneden, bilgisayar odasından yararlanabilecekler. Bu projenin Türkiye’de ilk olduğunu düşünüyorum ve yaygınlaşmasını umuyorum. Mucize evinde misafir ettiğimiz hastalarımızdan ve refakatçilerinden hiçbir ücret almıyoruz, ayrıca buradan hastaneye nakillerini biz sağlıyoruz.”

Hastalar için ‘mucize evi’

Parktan sıcak odaya

Lösemiye yakalanan kızının tedavisi için Mardin’den gelen ve ‘mucize evi’nde kalan Mehmet Kaya şöyle konuştu: “Kızımın tedavisi için Mardin’den İstanbul’a geldik. Daha önce kalacak yerimiz olmadığı için günlerce hastane parklarında kaldık. Perişan olduk. Sonunda dernekle iletişime geçtik. Bizi burada misafir edip ilgi gösterdiler. Kızımın tedavisi sürerken burada sağlıklı koşullarda konaklayacağız. Mardin’e gidip geldiğimizde yine burada konaklayacağız. Mucize evinde kaldığımız süre içinde kızımın morali yükseldiği için tahlil sonuçlarında olumlu gelişmeler oldu. Kızımın sağlığı iyiye gidiyor. Türk Kanser Derneği’ne teşekkür ederiz.”

Sempatik serum kutuları

Kemoterapi serumlarına kutu tasarlayan Türk Kanser Derneği’nin başkanı Burak Duruman, “Kemoterapi serumları antipatiktir. Hastaların canını sıkar. Hastalarımız özellikle de çocuklarımız kemoterapi tedavisine moralleri yüksek olarak girsinler diye özel serum kutuları tasarladık. Serum kutularını, Sağlık Bakanlığı’ndan gerekli izni alarak 81 ildeki devlet hastanelerine gönderdik. Kutularda çizgi film karakterleri, özlü sözler ve hayvan fotoğrafları yer alıyor” dedi.