Gündem Hastanede cinsel istismar girişimi

Hastanede cinsel istismar girişimi

16.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çocuk sağlığı ve hastalıkları kliniğinde tedavi gören bir erkek çocuğuna, annesinin refakatçi bıraktığı şahsın tecavüz girişiminin sağlık personelince engellendiğini, çocuğun koruma altına alındığı ve tedavisinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlilerinin refakatinde devam ettiğini bildirdi.

Hastanede cinsel istismar girişimi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol, pazartesi günü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 4,5 yaşındaki bir erkek çocuğa amcası olduğu belirtilen bir kişinin tecavüz ettiğini iddia etti.

Bakanlıktan açıklama
İddialar üzerine Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 4,5 yaşındaki erkek çocuğun 13 Ekim’de Haseki Eğitim ve Araştırma Hastenesi 29 Mayıs Ek Hizmet Binası Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nde tedavi altına alındığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
“Çocuğun annesi servis sorumlu hemşiresine ‘çocuğun amcası’ olarak tanıttığı 40 yaşlarındaki şahsı, çocuğun yanına refakatçi olarak bırakmıştır. Hastanın yatışından sonra rutin takipleri için odaya giren sağlık personeli, çocuğun annesi tarafından refakatçi bırakılan şahsın çocuğa tecavüz girişimine engel olmuştur.

Koruma altında
Konu derhal savcılık ve emniyet yetkililerine iletilerek ilgili şahıs gözaltına alınmıştır. Ayrıca hastanenin sosyal hizmetler uzmanı tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ile bağlantıya geçilmiş ve durum hakkında bilgilendirme yapılarak çocuğun koruma altına alınması gerektiği yönünde görüş bildirilmiştir.
Akabinde çocuğumuz adli mercilerce koruma altına alınmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlileri refakatinde çocuğumuzun tedavisi devam etmektedir.”