Genel Sağlık Hastanın karnında cep telefonunu unuttu

Hastanın karnında cep telefonunu unuttu

14.05.2015 - 15:13 | Son Güncellenme:

Ürdünlü bir jinekolog, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği sezaryen ameliyat sırasında hastanın karnında cep telefonunu unuttu.

Hastanın karnında cep telefonunu unuttu

Ürdün’de yaşayan 36 yaşındaki Hanan Mahmud Abdul Kerim geçtiğimiz haftalarda sezaryen ameliyatı için ülkenin başkenti Amman’da özel bir hastaneye başvurdu. Bunun üzerine ameliyata alınan kadın, operasyonun ardından 4 kilo 800 gram bir erkek bebeği dünyaya getirdi.

Haberin Devamı

Bir süre sonra hastaneden taburcu edilen kadını ailesi ziyarete geldi. Ziyaret sırasında kadının karnında bir şeyin titrediğinin fark edilmesi üzerine genç kadın, ailesi tarafından doğum yaptığı hastaneye yeniden götürüldü.

Kadının annesi Majeda Abdul Hamid, “Kızım şiddetli ağrılar çekti ve yerinden bile kalkamadı. Kızımı doğum yaptığı hastaneye tekrar getirdim ancak herhangi bir müdahalede bulunulmadı” dedi.

Daha sonra bir devlet hastanesinin acil servisine götürülen genç kadının röntgeninin çekilmesi sonucu, karnında yabancı bir obje tespit edildi. Ameliyata alınan kadının karnından, özel hastanede kendisini ameliyat eden jinekoloğun unuttuğu telefon çıkarıldı.

Olayın ardından Hanan’ın durumu Ürdün Parlamentosu’nda yankı buldu. Parlamento üyelerinden Salim Al Bataynah, Ürdün hükümetine bu skandalın ardından istifa etmesi çağrısında bulundu. Bataynah, “Milletine saygı duyan bizim gibi ülkelerde görülen bu gibi skandalların ardından hükümet istifa eder. Parlamento da bu konuda sorumluluk göstermeli” dedi.

Ürdün Sağlık Bakanlığı sözcüsü Hatem Al Azrae, Hanan’ın hikayesinin asılsız ve uydurma olduğunu dile getirirken, bakanlığın konuyu dikkatli bir şekilde incelediğini de bildirdi.

Yazarlar