Erkek Sağlığı Hatalı sünnet, erken boşalma nedeni

Hatalı sünnet, erken boşalma nedeni

08.06.2009 - 15:13 | Son Güncellenme:

Uzmanlar hatalı yapılan sünnetin ileride sertleşme ve erken boşalma sorunlarına neden olduğunu söylüyorlar.

Hatalı sünnet, erken boşalma nedeni

Okulların kapanması ile birlikte sünnet mevsimine girilirken, ürolog Dr. Hakan Güzel, erkekliğe ilk adım olarak bilinen sünnetin uzman ellerde yapılmasının cinsel yaşam için büyük önem taşıdığını, hatalı yapılan sünnetin ileride sertleşme ve erken boşalma sorunlarına neden olduğunu söyledi.
Adana’daki Cinsel Yaşam Üroloji, Psikiyatri ve Cinsel İşlev Bozuklukları Merkezi’nin kurucusu Dr. Hakan Güzel, mahallelerde ‘sünnetçi’ olarak bilinen ehil olmayan kişilere sünnet yaptırılmamasını istedi. Bu kişilerin yaptığı hatalı sünnetlerin aşırı kanama, iltihaplanma, bulaşıcı sarılık, penis başının çürümesi, peniste eğrilik sorunları yaratabildiğini belirten Dr. Güzel, “Elektrokoter veya lazer kullanılan sünnetlerde dokuda gizli yanıklar oluşabiliyor. Böyle hatalı yapılan sünnetler, kişiye ilerleyen yıllarda sertleşme ve erken boşalma sorunları yaşatıyor” dedi.
Dr. Güzel, çocuğun yaşının da sünnette önemli bir nokta olduğunu vurgularken, 0- 2 yaş arasındaki çocukların lokal anestezi ile sünnet edilebileceğini, ancak 2- 7 yaş arasındaki çocuklara ruhsal açıdan etkilenmemesi için mutlaka genel anestezi uygulanması gerektiğini anlattı. Dr. Güzel, 8 yaş ve üzeri çocukların sünnetinin ise lokal anestezi ile yapılabileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

‘ERKEN BOŞALMA ORANI YÜZDE 30’
Yapılan araştırmalarda, Türk erkekleri arasında erken boşalma görülme sıklığının yüzde 30 olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Dr. Güzel şu bilgileri verdi:
“Erken boşalma ilişkinin hemen başında, ön sevişme veya vajinal girişin ilk bir dakikası içinde erkeğin boşalmasını kontrol edememesi, ilişkilerinin tamamının da bu şekilde olması halidir. Erken boşalmanın toplumumuzda görülme sıklığı yüzde 30’dur. Erken boşalmanın tanımında erkeğin vagen içinde kalış süresi çok önemlidir. Kaliteli bir cinsel ilişki için erkeğin sertliğinin tam ve vagen içinde kalma süresi ortalama 8- 15 dakika olmalıdır. Türkiye’de yapılan çalışmalarda, bu süre ortalamanın çok altında olup 3.7 dakikadır.”

Yazarlar