Hatay Hatay'da Bayırbucak Türkmenlerine İftar

Hatay'da Bayırbucak Türkmenlerine İftar

23.06.2017 - 01:48 | Son Güncellenme:

BBP ve Alperen Ocakları tarafından Yayladağı ilçesinde yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine iftar verildi

Hatayda Bayırbucak Türkmenlerine İftar

HATAY (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Gaziantep İl Başkanlığı ve Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Merkezi tarafından Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yaşayan Bayırbucak Türkmenleri için iftar programı düzenlendi.

Haberin Devamı

Yayladağı Semt Pazarı'ndaki etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Suriye'de hayatını kaybedenler için yapılan duanın ardından iftar yapıldı.

Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Mican, yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıldır BBP ve Alperen Ocakları Vakfı olarak, Suriye'deki mazlumların yanında olduklarını bildirdi.

Mübarek ramazan ayında ekmeklerini Bayırbucak Türkmenleriyle paylaşmak istediklerini belirten Mican, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 300 Türkmen aileyle iftarımızı yaptık. Onlara hal hatır sorduk. İhtiyaçlarını dinledik. BBP, Alperen Ocakları ve Avrupa Türk Birliği Federasyonuyla buradaki mağdur kardeşlerimizi bayram öncesi bir nebze de olsa sevindirmek, onların yanında olduğumuzu hissettirmek adına buradaydık. İnşallah yarın da toplamış olduğumuz fitre ve zekatların dağıtımını yapacağız."

Haberin Devamı

Programa, Avrupa Türk Birliği Genel Başkan Yardımcısı İsmail Cenik ve Yönetim Kurulu Üyesi Eba Müslüm Levent, Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Fazlı Centilmen, BBP Gaziantep İl Başkanı İhsan Kaya da katıldı.