Ankara Hatay'da Toplu Açılış Töreni

Hatay'da Toplu Açılış Töreni

07.04.2017 - 17:19 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4) "Biz sandığa giden herkesi, hangi oyu verirse versin, anlayışla karşılarız. Biz İzmir'den denize dökenlerden değiliz, onlar gibi yapmayız. Biz onlara güzel bir demokrasi müzesi kuracağız, orada bazı objelerle beraber onları tarihe emanet edeceğiz. Farkımız bu" "9 gün kaldı. 9 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Telefonlarla eş dost, ahbap herkesi aramaya var mıyız? Sandıkları patlatmaya var mıyız?"

Hatayda Toplu Açılış Töreni

HATAY (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sandığa giden herkesi, hangi oyu verirse versin, anlayışla karşılayacaklarını belirterek, "Biz İzmir'den denize dökenlerden değiliz, onlar gibi yapmayız. Biz onlara güzel bir demokrasi müzesi kuracağız, orada bazı objelerle beraber onları tarihe emanet edeceğiz. Farkımız bu." dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay İtfaiye Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda ve toplu konutta yapılan yatırımların en yakın şahidinin Hatay olduğunu belirtti.

Bitenlerin yanında halen inşaası devam eden projelerin de olduğunu anlatan Erdoğan, İskenderun'da 600 yataklı, Dörtyol'da 250 yataklı birer devlet hastanesi yapıldığını kaydetti.

Bunların yanında bir de yapılmakta olan dev şehir hastanesi bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu benim aşkımdır. Bu yola çıktığımızda 'Türkiye'yi özellikle büyükşehirlerde şehir hastaneleri ile donatacağız' dedik. Bunlardan bir tanesi de Hatay'a yapılıyor. İnşaatı sizlere göstereceğim." diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar 336 kilometre bölünmüş yolu Hatay'da hizmete soktuklarını ve yeni çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, Amanos Tüneli projesi ile Hatay'ı Osmaniye ve Gaziantep tarafına bağlayarak, yeni bir sanayi ve ticaret aksı oluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.

Erdoğan, "Çünkü artık Hatay da diğer bölgelerimiz de kaplarına sığmıyor. Bu tünelle bölgemize nefes tazeletiyoruz, büyük yatırımların önünü açıyoruz." ifadesini kullandı.

Amanos Tüneli ve bağlantılı yol projelerinin bu yıl yatırım programına alınacağına işaret eden Erdoğan, Hatay'ın, 4 milyonluk yolcu kapasitesine sahip terminali ile bölgenin en önemli havalimanına sahip olduğunu belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan, böyle bir eseri Hatay'a kazandırdığı için mutlu olduğunu bildirdi.

Erdoğan, sanayi kuruluşlarının demiryolu ulaşımı ihtiyacını karşılamaya yönelik yük merkezi için proje çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.

- "Yatırım bedeli 530 trilyon lira olan 114 proje"

Bugün toplam yatırım bedeli 530 trilyon lira olan 114 projenin toplu açılış törenini yapacaklarını anlatan Erdoğan, açılışını gerçekleştireceği eserler arasında, 750 yataklı Hatay Devlet Hastanesi, 150 yataklı Kırıkhan Devlet Hastanesi'nin de bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ'nin 248 konutu, çeşitli restorasyon projeleri, spor tesisleri, derslikler, yurtlar, emniyet hizmet binaları, kültür merkezleri, balıkçı barınağı, atık su arıtma tesislerinin de açılışını yapacağı yatırımlar arasında yer aldığını ifade etti.

Haberin Devamı

Belen, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu ve Reyhanlı belediyelerinin çeşitli yatırımlarının da açılışını yaptıklarını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz yola çıkarken bir şey söyledik. 'Türkiye'yi dört direk üzerinde yükselteceğiz' dedik. Bir eğitim dedik, iki sağlık dedik, adalet dedik, emniyet dedik; ilave ettik, ulaşım, enerji gıda ve tarım. Bütün bu alanlarda büyük adımlar attık. 16 Nisan halkoylaması sürecinde birtakım gerçekleri yeniden ve daha açık şekilde görme imkanı elde ettik. Kimlerin bu ülkede terör örgütleri ile yan yana gelebildiğini, kimlerin de milletin yanında dimdik durduğunu gördük. Şimdi bir şey soruyorum. Hayır diyenler kim? Kandil hayır diyor mu, İmralı hayır diyor mu, Pensilvanya'daki FETÖ hayır diyor mu? Bunlar hayır diyorsa, güzel bir söz var, 'söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu.' Ama bir de sevgililer sevgilisi Peygamberimizin bir sözü var, ne diyor: 'Elmer'u mea men ehabbe.' 'Kişi sevdikleri ile beraberdir.' diyor. Öyle mi?

Haberin Devamı

Şimdi siz onlarla madem ki aynı yolda berabersiniz, güle güle. Ama Kılıçdaroğlu ne diyor? Diyor ki 'bunlar hayır diyenlere terörist diyor.' Dağdaki Kandil'deki terörist, İmralı terörist, Pensilvanya o da terörist. Fakat biz burada bir uyarı yapmak durumundayız. Yoksa biz sandığa giden herkesi, hangi oyu verirse versin anlayışla karşılarız. Biz İzmir'den denize dökenlerden değiliz, biz onlar gibi yapmayız. Biz onlara güzel bir demokrasi müzesi kuracağız, orada bazı objelerle beraber onları tarihe emanet edeceğiz. Farkımız bu."

"Recep Tayyip Erdoğan" sloganları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Size can gurban. Kaç gün kaldı? 9 gün kaldı. 9 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Telefonlarla eş dost, ahbap herkesi aramaya var mıyız? Sandıkları patlatmaya var mıyız?" ifadesini kullandı.

- "Bayrağımızın dışında asılan paçavraları kabul etmeyiz"

Haberin Devamı

Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütünün tüm imkanlarını seferber ederek, "Hayır" kampanyası yaptığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Öyle ki bunların güdümündeki parti artık bizim alametifarikamız olan Rabiamız var ya hani tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz ya, bundan da rahatsız olmuşlar, bunu reddediyorlar. Geçenlerde çok farklı bir şeyle reddeden ve buna karşı çıkan kampanya sürdürmek istediler, İçişleri Bakanlığımız hemen bunları toplamaya başladı. Niye? Sen buna nasıl karşı çıkarsın. Tek millet değil mi? Biz 80 milyon tek millet değil miyiz? Tek bayrak değil mi? Bizim bayrağımızın dışında asılan paçavraları asla kabul etmeyiz. Bu ülkenin semalarında bayrağımızdan başka bayrak asla tanımıyoruz. Bayrağımızın rengi, şehidimizin kanıdır, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldız şehidimizin ta kendisidir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır."

"780 bin kilometrekare ile bu ülke tek vatandır." diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

" Bak, Tendürek Dağlarında, Cudi'de, Gabar'da, Bestler Deresinde silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, bunun yanında bütün güvenlik güçlerimiz operasyonlarını yapıyor. Bedelini ödetiyorlar. Bizim tek devletimiz var, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Devlet içinde devlet asla. Milleti bölmek için her yolu kullananların, faşistlikle CHP'yle yarışanların bu değerlere sahip çıkmasını biz elbette beklemiyoruz. Ama ilk defa 16 Nisan vesilesiyle gerçek yüzlerini bu derece açıkça gösterdiler."

(Sürecek)