Hatay Hatay'da "Yeni Küresel Düzeyde Türkiye" Konferansı

Hatay'da "Yeni Küresel Düzeyde Türkiye" Konferansı

03.11.2018 - 10:03 | Son Güncellenme:

.

Hatayda Yeni Küresel Düzeyde Türkiye Konferansı

HATAY (AA) - Hatay'da, AK Parti Hatay İl Başkanlığı tarafından "Yeni Küresel Düzeyde Türkiye" konulu konferans düzenlendi.

Haberin Devamı

Meclis Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa, AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, gazeteci Mehmet Metiner, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek ve araştırmacı yazar Ertan Özyiğit katıldı.

Metin Metiner, burada yaptığı konuşmada, Türk halkının gücünün farkına varması gerektiğini vurguladı.

15 Temmuz darbe girişiminde Türk halkının tüm dünyaya gücünü ispatladığını belirten Metiner, şöyle devam etti:

"Bizler 16 yılı birlikte yaşadık. Önemli olan Türkiye'nin geleceğini nasıl inşa edeceğimizi konuşmaktır. Her birimiz tehlikelerin farkındayız. Yeni küresel düzen diyoruz. Yeni küresel düzende Türkiye'nin rolü diyoruz. Türkiye nasıl bir ülke farkında mıyız? İçinde yaşadığımız ülkenin farkında mıyız? Kendi gücümüzün farkında olmamız gerekiyor. Sizler 15 Temmuz'da tarih yazdınız farkında mısınız? Tüm dünyaya gücümüzü gösterdik. Dünya 5'ten büyüktür diyerek biz de varız dedik. Artık dünyada Türkiye'nin olmadığı bir masada Türkiye adına karar alınamıyor."

Haberin Devamı

24 TV Genel Yayın Yönetmeni Çiçek de geçmişte yaşanılanlardan ders alarak ileriye bakılması gerektiğini söyledi.

Hiçbir zaman intikam peşinde olmadıklarını kaydeden Çiçek, "AK Parti iktidara geldiği zamandan bu yana geçmişte yaşananların intikamını alın diyen tek bir insan çıkmadı." dedi.