Hatay Hatay'da "Zeytin Ve Zeytinyağı Festivali" Düzenlenecek

Hatay'da "Zeytin Ve Zeytinyağı Festivali" Düzenlenecek

07.06.2017 - 14:24 | Son Güncellenme:

.

Hatayda Zeytin Ve Zeytinyağı Festivali Düzenlenecek

HATAY (AA) - Altınözü ilçesinde kaymakamlık ve belediyenin organizesiyle 24-25 Ekim tarihlerinde "Zeytin ve Zeytinyağı Festivali" düzenlenecek.

Haberin Devamı

Kaymakamlık internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Kaymakam Bülent Uygur başkanlığında festival için komite oluşturuldu.

Uygur, zeytin hasadı zamanında başlayacak festivalin bir ilk olduğunu belirtti.

Hatay'ın zeytin varlığının yüzde 30'unu, zeytinyağının ise yaklaşık yüzde 50'sinin Altınözü ilçesinden karşılandığını aktaran Uygur, şöyle devam etti:

"Altınözü'nün zeytincilikte önemli bir merkez olması göz önünde bulundurulduğunda, yapılacak festivalin ilçeye önemli katkıları olacak. İlçemizin önemli zenginliği olan zeytinciliğin bu festivalle ülke genelinde tanınmasını istiyoruz. Zeytin, Altınözü halkı için sofralarında sadece bir katık değil aynı zamanda temel geçim kaynağıdır. Zeytincilik ve zeytin sanayisinin gelişmesi için ilçe belediyesi ve kaymakamlık olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Haberin Devamı

Uygur, festival programının belirlendiğini, ilk günü tarihi yerleri tanıtmak için Yunushan Roma Mezarları, Gelinler Dağı, Kozkalesi'nde dağ bisiklet yarışması düzenleneceğini duyurdu.

Festival kapsamında dönemin ilk zeytin hasadının da gerçekleştirileceğini paylaşan Uygur, festivalde, yakın bir zamanda oluşturulan Altınözü Zeytin Dalı Korosu'nun konser vereceğini kaydetti.

- Türkiye'nin ünlü gurmeleri gelecek

Festival kapsamında ilçenin olmazsa olmazlarından olan yöresel zeytinyağlı yemeklerin de yarışacağını belirten Uygur, "Önder çiftçi Aşkın Demir öncülüğünde Sokullu Mehmet Paşa Parkında düzenlenecek yarışmaya Türkiye'nin ünlü gurmeleri katılacak. Ardından stant ve folklor gösterileri olacak." ifadesini kullandı.

Uygur, festival kapsamında Tokaçlı Mahallesi'nde de bölgenin ilk zeytincilik müzesinin de açılışının gerçekleşeceğini duyurdu.