Gündem Hatay şehidine ağladı

Hatay şehidine ağladı

11.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin Derik’de PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Ahmet Benli, Hatay’da 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı

Hatay şehidine ağladı

Mardin’in Derik ilçesinde önceki gün PKK’lı teröristlerin polis lojmanlarına düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Ahmet Benli (30), memleketi Hatay’da 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Derik’te PKK’lı teröristler, Kızıltepe Karayolu üzerinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait polis lojmanlarına önceki gün akşam saatlerinde silahlı saldırı düzenledi. Bir otomobilden uzun namlulu silahlarla açılan ateşte polis memuru Ahmet Benli ile yoldan geçen 1 vatandaş yaralandı.
Derik Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Benli şehit olurken sivil vatandaş da hayatını kaybetti.
Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 4 yıldır görev yapan şehit Benli’nin Turna Benli ile evli ve 2 erkek çocuk sahibi olduğu belirtildi. Şehit Benli’nin bir hafta önce izinli olarak memleketi Hatay’a geldiğinde yakınları ve dostlarıya helalleştiği bildirildi. Şehidin şark görevini 1 ay sonra tamamlayacağı da bildirildi. Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde dün düzenlenen törenin ardından şehit Benli’nin cenazesi memleketi Hatay’a gönderildi. Hatay’da 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde şehidin 7 yaşındaki oğlu Cemal Efe’nin babasının cenazesini taşıyan aracın arkasından yürürken tekbir getirdiği görüldü. Şehidin annesi Aynur Benli törende fenalaşınca sedyeyle alandan çıkartıldı, eşi Turna ile babası Cemal Benli de gözyaşlarına boğuldu. Kılınan cenaze namazın ardından şehidin cenazesi Antakya Şehitliği’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.