Hatice Aslan

  • İsim
    : Hatice
  • Soyad
    : Aslan
  • Mesleği
    : Oyuncu
  • Doğum Tarihi
    : 20.02.1962
    1962-02-20
  • Uyruğu
    : Türkiye
BİYOGRAFİSİ

Türk oyuncu. Ferhunde Hanımlar ve En Son Babalar Duyar dizileriyle, Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Üç Maymun filmindeki rolleriyle tanınır.
 
Sivas Lisesinde okudu. 1983'te Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı bitirdi. 1986'da İzmir Devlet Tiyatrosu'na girerek profesyonel oldu. Ardından Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev alan Aslan, bu dönemde Ankara'da çekilen ve çoğunlukla kendisi gibi Devlet Tiyatroları oyuncularının rol aldığı Ferhunde Hanımlar dizisinde, ailenin ortanca kızı Nejla'yı canlandırdı. Daha sonra İstanbul Devlet Tiyatrosu'na geçen Aslan, Hürrem Sultan ve Kınalı Kar dizilerinin ardından beş sezon En Son Babalar Duyar dizisinde oynadı. Devlet Tiyatroları'nda ise, Ölümsüzler, Küçük Adam Ne Oldu Sana, Karacaoğlan, Müfettiş gibi oyunlarda rol aldı. Şu anda ise Lale Devri dizisinde oynamaktadır.
 
Nuri Bilge Ceylan'ın dördüncü uzun metrajlı filmi olan Üç Maymun'da baş kadın karakter Hacer'i canlandırdı. Bu, ilk sinema filmi oldu. Oyuncu bu rol için amatör ve profesyonel oyuncular arasında yapılan uzun bir arayışın sonunda, Ebru Ceylan'ın önerisi üzerine seçildi.
 
Rol aldığı bazı tiyatro oyunları
 
Pornografi (oyun) : Simon Stephens - Tiyatro Dot - 2009
Ölümsüzler : Melih Cevdet Anday - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2005
Kaygusuz Abdal : Sevgi Soysal - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2002
Küçük Adam Ne Oldu Sana : Hans Fallada - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2000
Gergedan (oyun) - Eugène Ionesco - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1999
Azizname : Aziz Nesin - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1995
Savaş Baba : Yakovos Kambanellis - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1994
Hüzün Coşkusu Altındağ : Yaşar Seymen\Adem Atar - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1992
Çamaşırhane : D.Durvin\H.Prevest - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1991
Vatan Diye Diye : Necati Cumalı - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1990
Barbaros Hayrettin (oyun) : Fazıl Hayati Çobanlıoğlu - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1990
Pof'la Paf : Ergun Sav - İzmir Devlet Tiyatrosu - 1989
Bir Yaz Gecesi Dönümü Rüyası : William Shakespeare - İzmir Devlet Tiyatrosu - 1989
Sersem Kocanın Kurnaz Karısı : Haldun Taner - İzmir Devlet Tiyatrosu - 1988
İki Kova Su : A.E. Gredianus - İzmir Devlet Tiyatrosu - 1988
Kıskanç (oyun) : Recep Bilginer - İzmir Devlet Tiyatrosu - 1987
Erkek Arkadaş : Sandy Wilson - İzmir Devlet Tiyatrosu - 1987
Yaşasın Tiyatro : Sönmez Atasoy - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1985
Osmancık (oyun) : Tarık Buğra - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1984
Karacaoğlan : Dinçer Sümer - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1983
Bozkır Güzellemesi : Nezihe Araz - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1983
 
Filmografi
 
Vücut,(2012)
Lale Devri, 2010-2013 - Zümrüt
Samanyolu, 2010 - Belkıs
Üç Maymun, 2008 - Hacer
Düğün Şarkıcısı, 2008 - Şükran
Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım, 2007
Hırçın Menekşe, 2003 - Pelin
A. G. A, 2003
Hürrem Sultan, 2003 - Mahidevran Sultan
Kınalı Kar, 2002 - Leyla
En Son Babalar Duyar, 2002 - Hülya
Ferhunde Hanımlar, 1993 - Nejla
Deli Balta, 1993 - Rosa
Elif'in Rüyaları, 1992
 
Ödüller
 
18. Altın Koza Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Vücut)
2. Yeşilçam Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Üç Maymun)
41. SİYAD Türk Sineması Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Üç Maymun)
7. River Run Uluslararası Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Üç Maymun)


Hatice Aslan biyografisi

Hatice Aslan kimdir?

Hatice Aslan 20.02.1962 tarihinde doğmuş olup Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Hatice Aslan kaç yaşındadır?

Hatice Aslan 20.02.1962 tarihinde doğmuş olup 55 yaşındadır.

Hatice Aslan ne iş yapar?

Hatice Aslan Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Hatice Aslan nerelidir?

Hatice Aslan Türkiye vatandaşıdır.

En Çok Konuşulan Haberler
    ©Copyright 2017 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.