Cadde ‘Hatice’yle annemi daha iyi anladım’

‘Hatice’yle annemi daha iyi anladım’

28.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Savaşçı’ dizisinde Astsubay Kıdemli Başçavuş Bayram Bayat’ın eşi Hatice’yi canlandıran Yeliz Akkaya, “Babam denizciydi ve onu 2-3 ay görmediğim olurdu. Hatice’yi oynamaya başladığımdan beri annemi daha iyi anlıyorum” dedi.

‘Hatice’yle annemi daha iyi anladım’

Sosyal medyadan aldığı olumlu mesajlarla iyi bir iş yaptıklarına inandığını söyleyen Yeliz Akkaya, “Bir yandan deneyimi ve empatisi bol, diğer taraftan da stresli bir iş. Hata kabul etmeyecek, duygusu çok ağır ve temposu yüksek sahneler çekiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Oyuncuyla yeni dizisini, babasının askerlik sürecinde yaşadıklarını ve Emre Fakıoğlu’yla evliliğini konuştuk.

- Hatice karakteri size neler kattı?

Babam, asker emeklisi. Denizciydi ve gençlik yıllarımızda hep ya seyirde ya da nöbetteydi. Onu 2-3 ay görmediğim olurdu. Sakalları uzamış, kilo almış ya da zayıflamış halde eve gelirdi. İlk 10 dakika, yabancı biri zannederdim. Annem tek başına her şeye göğüs gererdi. Hatice’yi oynamaya başladığımdan beri annemi ve asker eşlerini daha iyi anlıyorum.

- Peki siz hiç asker yolu beklediniz mi?

Eşim Emre Fakıoğlu, evlenmeden önce askere gitmişti. Vatani görevini sınırda yaptığı için sadece haftada bir defa konuşuyorduk. Allah’tan kısa dönem yaptı. Asker yolu gözlemenin ne olduğunu biliyorum. Tüm asker yolu bekleyen kadınlara sabır diliyorum.

Haberin Devamı

- Türkiye’nin son dönemde terörle mücadelesi devam ederken, sosyal medyadan mesajlar alıyor musunuz?

Gelen mesajlarla güzel ve doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha anlıyorum. Dizide hamile olduğum dönemde, bir kadın izleyicimiz doğacak bebeğinin fotoğrafını gönderip, eşinin de askerde görev yaptığını söylemişti. Daha sonra arkadaş olup, isim arayışına girmiştik. Derin adında karar kıldık. Bunlar, paha biçilemez paylaşımlar.

‘Hatice’yle annemi daha iyi anladım’
- Milli duyguları barından dizide oynamak nasıl bir his?

Bir yandan deneyimi ve empatisi bol, diğer taraftan stresli... Hata kabul etmeyecek, duygusu çok ağır ve temposu yüksek sahneler çekiyoruz. Yaşanan duygular olduğu için en ufak cümle kayması varsa veya doğru ifade olmazsa, sanki bizi izleyen asker yakınlarını iyi temsil edemiyormuş gibi hissettiriyor. Büyük sorumluluk.

- ‘Savaşçı’ reytinglerde üst sıralarda yer alıyor. Bunun sırrını neye bağlıyorsunuz?

Ekibimiz çok iyi niyetli ve asla seslerin yükselmediği bir ortamdayız. Çok ağır bir proje olsa da, kamera arkasında kahkahalar eksik değil. Oyuncu arkadaşlarımın istisnasız hepsi özenle seçilmiş, merhametli ve iyi niyetli insanlar. Bunların hepsi birleşince, reytinglerin aslında tesadüf olmadığını anlıyorsunuz.

- Dizi dışında başka projeleriniz var mı?

Haberin Devamı

‘Miras Yedi’ adlı bir televizyon filminde oynuyorum. Nevra Serezli, Nail Kırmızıgül, Aylin Kabasakal, Ekin Mert Daymaz ve Fulya Zenginer’in olduğu romantik bir komedi.

- ‘Hayatımın dönüm noktası’ dediğiniz proje var mı?

‘Yabancı Damat’ ve ‘Binbir Gece’ye çok şey borçluyum. Bütün projelerimin, doğru yol almamda büyük katkıları oldu ama bu iki dizi hem uzun soluklu, hem de kendimi ifade etmemi sağlayan çok güzel işlerdi.

‘Evlilik muhteşem gidiyor’

- Evliliğiniz nasıl gidiyor? Eşiniz, sürekli sette olmanızdan dolayı serzenişte bulunuyor mu?

Muhteşem gidiyor. Doğru insanı bulduğunuzda, hayatta ne olursa olsun asla yıkılmamayı öğreniyorsun. Son üç projem şehir dışındaydı ama Emre’yle 14 senedir birlikte olduğumuzdan serzenişleri bıraktığımız yıllar geride kaldı.

‘Hatice’yle annemi daha iyi anladım’
- Çocuk düşünüyor musunuz?

Aslında ailelerimiz bizden daha çok istiyor diyebilirim. Onca ülke ve şehir keşfedilmeyi beklerken çocuk zor!