Gündem Hava durumu yarın nasıl olacak? Meteoroloji açıkladı: Pazartesi İstanbul, Ankara, İzmir...

Hava durumu yarın nasıl olacak? Meteoroloji açıkladı: Pazartesi İstanbul, Ankara, İzmir...

24.03.2019 - 19:19 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde havaların bir ısınıp bir soğuması sonrası son dakika hava durumu ile ilgili arayışlar hız kazandı. Yarın iş başı yapacak milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren 25 Mart hava durumunu derledik...

Hava durumu yarın nasıl olacak Meteoroloji açıkladı: Pazartesi İstanbul, Ankara, İzmir...

Yarın hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde 25 Mart Pazartesi hava durumuna ilişkin tahminlerini yayınladı. İşte başta büyük illerimiz İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 25 Mart Pazartesi hava durumu...

25 MART PAZARTESİ HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu (Malatya ve Ardahan hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Elazığ, Iğdır, Ş.Urfa ve Şırnak çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın güneydoğusunda hafif, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinde buzlanma ve don olayı beklenmektedir.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

Ülkemiz genelinde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli(40-60 km/s)olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Akdeniz'in iç kesimleri ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli(40-60 Km/sa)olarak eseceği tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI

Gece saatlerinden itibaren, tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden Marmara'nın güneydoğusunda hafif, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesinde orta kuvvette, yüksek rakımlı bölgelerde ise kuvvetli zirai don riski bulunmaktadır. Çiçeklenme dönemindeki badem, kayısı, erik vb. meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile serada üretim yapan çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları önerilmektedir.

Haberin Devamı

BAZI İLLERİMİZDE HAVA DURUMU

İSTANBUL 3°C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

ANKARA -3°C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 7°C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu

BURSA -1°C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu

ÇANAKKALE 5°C, 17°C
Parçalı bulutlu

ADANA 6°C, 22°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA 9°C, 22°C
Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR -3°C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu

SİVAS -6°C, 7°C
Parçalı bulutlu

SAMSUN 3°C, 9°C
Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmurlu

TRABZON 3°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM -10°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

KARS -9°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

DİYARBAKIR 1°C, 12°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZİANTEP 2°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu