Gündem Hava Kuvvetleri Komutanlığı astsubay ve subay başvuruları nasıl yapılır?

Hava Kuvvetleri Komutanlığı astsubay ve subay başvuruları nasıl yapılır?

18.11.2016 - 09:55 | Son Güncellenme:

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Muvazzaf Subat ve Astsubay alımlarına başladı. 17 Kasım'da başlayan başvurular 2 Aralık'a kadar devam edecek? Peki Hava Kuvvetleri Komutanlığına kimle başvurabilir?

Hava Kuvvetleri Komutanlığı astsubay ve subay başvuruları nasıl yapılır

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde oluşan personel eksikliklerinin giderilmesi ve yeni personel istihdamı için dış kaynaktan subay/astsubay alımı yapılacaktır. Personel alımları Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı tarafından takip edilmektedir.

Haberin Devamı

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Hava Kuvvetleri Komutanlığı için Muvazzaf Subay ve Astsubay alımları için başvurular 17 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında yapılacaktır.

Adayların başvurularını sadece internet yolu ile www.msb.gov.tr adresine en geç 02 Aralık 2016 saat 23:59’a kadar yapmaları gerekmektedir. Başvuru tarihini geçiren ve başvuru koşullarını taşımayan adayların müracaatlarına kesinlikle işlem yapılmayacaktır.

Seçim aşamaları tarihleri faaliyet takviminde bildirilmiş olup adayların adreslerine çağrı mektubu gönderilmeyecektir. Ayrıca elektronik posta veya gazete ilanı verilmeyecektir. Bu sebeple internet adresimizi takip etmeniz mağduriyetinizi engelleyecektir.

Adaylara gerekli görüldüğü takdirde telefon veya kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılabileceğinden, adayların kendilerinin ya da kendilerine ulaşabilecek yakınlarının cep telefonlarını başvuru esnasında doğru ve eksiksiz beyan etmeleri faydalarına olacaktır.

Haberin Devamı

Başvuru, seçim aşamaları ve diğer hususlar hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için www.msb.gov.tr adresini ziyaret ediniz

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

*Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
*Kaynak olarak belirtilen en az dört yıl süreli fakülte/yüksekokullardan birini bitirmiş olmak, bayan adayların ise alınacağı sınıflar için belirtilen kaynak okulların birini bitirmiş olmak,
*Öğrenimlerini yurt dışında bitirenlerin diplomalarının denkliği Yüksek Öğretim Kurulu’nca (YÖK) onaylanmış olmak,
*Geçerli (en son yapılan) Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS), Eğitim Uzmanı ihtisası için “KPSSP10 Lisans Puanı”ndan en az 60 ve üstü almak, İngilizce Öğretmenliği ihtisası için “KPSSP121 Lisans Puanı”ndan en az 60 ve üstü almak ve Eğitim Uzmanı, İngilizce Öğretmenliği ihtisasları haricindeki sınıf/ihtisaslarda “KPSSP3 Lisans Puanı”ndan en az 60 ve üstü almak,
*Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 2016 yılının Ocak aynını ilk günü itibariyle lisans bölümü mezunların için yirmi yedi (01 Ocak 1989 ve daha sonra doğanlar), lisansüstü öğrenimlerini tamamlamış olanlar için otuz iki (01 Ocak 1984 ve daha sonra doğanlar) yaşını bitirmemiş olmak,
*Bakanlar Kurulu kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş, FETÖ/PDY, PKK ve DAEŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle kendisi, eşi, annesi, babası, kardeşlerinin herhangi bir irtibatı veya iltisakı bulunmamak.

Haberin Devamı