Muğla Hava Oyunları Turizmciyi Ve Esnafı Sevindirdi

Hava Oyunları Turizmciyi Ve Esnafı Sevindirdi

26.10.2018 - 12:03 | Son Güncellenme:

Bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'ne katılan 56 ülkeden 900 pilot ve izleyici, ilçedeki turizmcilerin ve esnafın yüzünü güldürdü Engellilerin ve halkın da ücretsiz uçuş yapma fırsatı bulduğu 6 gün süren festivalde, 11 binden fazla uçuş yapıldı Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay: "Festival için gelen sporcular ve izleyiciler bölgedeki otelleri doldurdu. Etkinlikle sadece bu yıl için değil, gelecek yıllar için de rezervasyonları garanti etmiş olduk"

Hava Oyunları Turizmciyi Ve Esnafı Sevindirdi

MUĞLA (AA) - ALİ RIZA AKKIR - Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'ne katılan 56 ülkeden 900 pilot ve izleyiciler, ilçedeki turizmcileri memnun etti.

Haberin Devamı

Fethiye'de 16-21 Ekim'de gerçekleşen festivale en iyi akrobasi pilotları katıldı. Ölüdeniz Mahallesi'nde dünyaca ünlü Babadağ'dan uçuş yapan pilotlar, base jump (serbest düşüş), skydiving (gökyüzü dalışı), wingsuit (yarasa adam uçuşu) ve çeşitli akrobasi gösterileri sundu.

Engellilerin ve halkın da ücretsiz uçuş yapma fırsatı bulduğu 6 gün süren festivalde 11 binden fazla uçuş yapıldı. Organizasyonda, Türk Hava Kurumu pilotları da microlight ve paramotorlar ile gösteri uçuşları yaptı.

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı ve Organizasyon Sorumlusu Mete Atay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin geçen yıllara göre çok başarılı geçtiğini, organizasyona 56 ülkeden 900 pilotun katıldığını söyledi.

Haberin Devamı

- "Turizmciler ve esnaf yoğunluktan memnun"

Festival kapsamında 11 binden fazla uçuş yapıldığını, bu sayının bir önceki yıla göre yüzde 40 artış gösterdiğini bildiren Atay, "Etkinliğe geçen sene 34 ülkeden 500 pilot katılmıştı. Turizmciler ve esnaf yoğunluktan memnun. Bu yıl festivale ilk kez katılan 'Uçan Fransızlar' ekibi etkinliğe renk kattı. Gösterileri çok dikkat çekti. Yine festival kapsamında ilk kez Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası düzenlendi." dedi.

Atay, yamaç paraşütünün dünyaya ve Türkiye'ye tanıtılmasında Fethiye'nin çok büyük rol oynadığını dile getirdi.

Festivalin bölge turizmine büyük katkı sağladığını, ilçenin ve ülkenin tanıtımı anlamında önemli bir işlevi yerine getirdiğini vurgulayan Atay, şöyle konuştu:

"Şu anda aldığımız haberlere göre gelecek yıl festivale katılımcı ülke ve turist sayısı anlamında bir patlama bekliyoruz. Bu sene festival için gelen sporcular ve izleyiciler bölgedeki otelleri doldurdu. Etkinlikle sadece bu yıl için değil, gelecek yıllar için de garanti etmiş olduk. Etkinlikte, Çin Global Televizyon (CCTV) kanalı 15-20 dakikalık canlı yayın yaptı. Verilere göre bu süre zarfında 1 milyona yakın kişi yayını izlemiş. Son yıllarda Fethiye, Çin'de en popüler olan turistik şehirler arasında. Bu yayınlarla bölgemizde Çinli turist sayısı daha çok artacaktır."

Haberin Devamı

Eskiden herkesin merak ettiği bir Ölüdeniz markası bulunduğunu belirten Atay, Babadağ ve yamaç paraşütünün de marka olduğunu, Fethiye'nin değerinin bir kat daha arttığını ifade etti.

Babadağ'da yapımı devam eden teleferiğin tamamlanmasıyla yaz-kış diye bir şey kalmayacağına işaret eden Atay, şunları kaydetti:

"Fethiye 12 ay turizme açık bir şehir olacak. Bu da bizi çok sevindiriyor. Uluslararası Havacılık Federasyonunun (FAI) düzenlediği 2020 Dünya Hava Oyunları'nın 4 ayağı Fethiye'de gerçekleşecek. Babadağ'ın yamaç paraşütüne elverişli yapısı ve Ölüdeniz'in eşsiz manzarası, 2020 oyunlarının Fethiye'de yapılmasını garantiledi. Olimpiyat komitesi kurulduktan sonra 2019 hava oyunlarına hazırlık yılı olacak. 2019'da Fethiye'yi çok canlı bir sezon bekliyor. Bunun için de çok memnunuz."