Gündem Hava şehitleri sonsuzluğa uçtu

Hava şehitleri sonsuzluğa uçtu

19.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Isparta’da düşen CASA uçağında şehit olan 3 asker, memleketlerinde gözyaşları arasında toprağa verildi

Hava şehitleri sonsuzluğa uçtu

Isparta’da askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Şehit Binbaşı Ümit Karamustafa (39), Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı (34) ve Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı (39) için dün ilk tören Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı’nda düzenlendi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün de katıldığı törenin ardından Arlı’nın cenazesi Eskişehir’de, Karamustafa ve Odaşı’nın cenazeleri ise Ordu’da toprağa verildi.
3 şehide hüzünlü tören
3 şehidin cenazesi önceki akşam askeri uçakla Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı’na getirildi. Şehit Binbaşı Ümit Karamustafa (39), Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı (34) ve Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı (39) için tören düzenlendi.
Törenden sonra şehitlerden Karamustafa ve Odabaşı’nın cenazeleri, askeri uçakla memleketleri Ordu’ya götürüldü. Şehit Arlı’nın (39) Türk bayrağına sarılı tabutu, Reşadiye Camii’ne getirildi. Bu sırada şehidin annesi Havva, eşi Berna, kızı Duru, ağabeyi Gültekin Arlı ve yakınları da taziye çadırına geçti. Şehidin kızı Duru, namazın ardından babasının top arabasına konulan tabutunu öptü. Arlı, Hava Şehitliği’ne defnedildi.
Gözyaşları sel oldu
Şehit Odabaşı için Altınordu ilçesi Ulu Cami’de cenaze töreni düzenlendi. Anne İnci ile baba Mehmet Şefik Odabaşı, cenazenin camiye getirilişi sırasında gözyaşı döktü. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda cenaze nakil aracına konulurken anne Odabaşı, “Gencecik oğlum, bizi bırakıp da gittin” diyerek ağladı. Odabaşı’nın cenazesi, 4 bin kişinin katıldığı törenin ardından Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.
Şehit Karamustafa için Fatsa’daki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda cenaze töreni düzenlendi. Baba Sebahattin ve anne Nezahat Karamustafa gözyaşlarına boğulurken, şehidin eşi Meryem ve çocukları Öykü ile Masal ise tabuta sarılarak ağladı. Şehit Karamustafa, cenaze namazının ardından şehitlikte toprağa verildi.

Karakutu aranıyor

24 askeri yetkiliden oluşan kaza kırım ekibi kaza yerine geldi. Teknik incelemelerine başlayan ekibin öncelikli amacının uçağın karakutusuna ulaşmak olduğu öğrenildi.

‘Çok yakından geçti’

Uçağın düştüğü Yukarı Kaşıkara köyündeki enkaz alanında kaza sonrası çalışmalar sürüyor. Kazanın görgü tanıklarından İsmail Pınar, kahvede oturdukları sırada uçağın yere oldukça yakın geçtiğini fark gördüklerini söyledi. Pınar, “Uçak düştü haberi gelince traktör ve pat patlarla aramaya başladık. Köyün hududu geniş olduğu için bulmakta zorlandık” dedi. l ISPARTA AA