Ankara HAVACILIK TAZMİNATI TORBA KANUNDA YER ALACAK

HAVACILIK TAZMİNATI TORBA KANUNDA YER ALACAK

08.01.2015 - 17:43 | Son Güncellenme:

.

HAVACILIK TAZMİNATI TORBA KANUNDA YER ALACAK

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan’ın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptığı görüşmeden Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarına havacılık tazminatının ödenmesiyle ilgili olumlu haber çıktı. Bakan Eroğlu, havacılık tazminatının genel seçim öncesi bakanlıkla ilgili çıkacak torba kanunun içerisinde yer alacağını söyledi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Memur-Sen heyetiyle birlikte Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette bakanlık ve bakanlığa bağlı kurumlardaki çalışanların sorunları görüşüldü. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarının hakkı olan havacılık tazminatlarının biran önce ödenmesi gerektiğini yineledi. Havacılık tazminatının Devlet Hava Meydanları İşletmesi çalışanlarına ödenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarına ödenmemesinin adaletsizlik olduğunu vurgulayan Yazgan, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi, havacılığa katkılarından dolayı personel giderleri olarak Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’ndan yani Eurocontrol’den para alıyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi bu parayı havacılık tazminatı adı altında personeline öderken, Meteoroloji çalışanları bu tazminatı alamıyor. Meteoroloji çalışanları üvey evlat değildir. Meteoroloji çalışanlarına hakları olan havacılık tazminatı biran önce ödenmelidir. Daha önce de tazminatın ödeneceğine yönelik sözler verilmişti. Artık bu sözün yerine getirilmesini bekliyoruz” dedi.
Bakan Eroğlu ise, havacılık tazminatının Meteoroloji çalışanlarına ödenmesi taraftarı olduklarını söyledi. Bu yıl yapılacak genel seçimler öncesi bakanlıkla ilgili bir torba kanunun hazırlandığını belirten Bakan Eroğlu, bu torba kanun içerisinde Meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatının ödenmesinin de yer alacağını bildirdi.