Ekonomi HAVADA ŞOV

HAVADA ŞOV

13.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

THY altıncı kez, “Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” ödülünü kazandı. “En İyi Business Class Yolcu Salonu İkramı” ödülünü de ikinci kez aldı

HAVADA ŞOV

Küresel havacılığın farklı alanlarında ticari kaygılardan bağımsız, performans esaslı yürüttüğü araştırmalarla havayolu şirketlerini her yıl düzenli olarak ödüllendiren Skytrax, geçtiğimiz beş yılda olduğu gibi bu yıl da Türk Hava Yolları’nı (THY), ‘Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi’ ilan etti. Bayrak taşıyıcı havayolu aynı zamanda, peşpeşe sekizinci kez, ‘Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi’ unvanına sahip oldu.
Bu ödüllerden farklı olarak, yolcularına uçuş öncesi sıradışı konforun kapılarını açan ‘Turkish Airlines Lounge Istanbul’un dünyaca ünlü ikram konsepti, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Hava Yolları’na, dünya sıralamasında ‘En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu İkramı’ ödülünü kazandırdı.
En iyi ikram ödülü
Ayrıca, Business Class yolcularına sunulan ‘Flying Chef’ hizmeti ve yenilenen ikram konseptiyle ayrıcalıklı uçuşun sınırlarını zorlayan küresel taşıyıcı, 2013 ve 2014 yıllarında olduğu gibi, yine bu yıl da dünya sıralamasında ‘En İyi Business Class İkram Servisi’ ödülünün sahibi oldu.
Türk Hava Yolları, elde ettiği bu ödüllerle yolcular nezdinde tercih nedeni olma başarısını bir kez daha tescilledi. Dün Londra’daki Farnborough Airshow’da açıklanan ödüller, Skytrax CEO’su Edward Plaisted tarafından Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı’ya takdim edildi.
Başarı taahhüdü
İlker Aycı ödül töreninde yaptığı açıklamada; şunları söyledi:
“Layık görüldüğümüz bu ödül, yalnızca THY’nin değil, aynı zamanda Türk sivil havacılığının başarısı, hepimizin ortak paydası. Altı yıl boyunca, dünya genelindeki yolcular tarafından ‘Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi’ seçilmek bizler için son derece gurur verici. Bu gurur, 40.000’in üzerinde çalışanımız ve iş ortaklarımızın yer aldığı büyük ailemizin her bir ferdinin haklı gururu. Bu ödüller, farklı ve yenilikçi hizmet anlayışımız ile dünyanın en iyi havayolu şirketi olma hedefimiz doğrultusundaki ilerleyişimizde birer teşvik unsuru. Bizlere bu mutluluğu yaşatan, THY ailesinin çalışkan bireyleri başta olmak üzere, markamızı bir istikrar sembolü haline getiren daimi velinimetimiz yolcularımıza sonsuz teşekkür ediyor ve daha uzun yıllar bu başarıya ortak olacağımızın taahhüdünü buradan da yenilemek istiyorum.”
Havacılık Oscarları
‘Havacılık sektörünün Oscarları’ olarak nitelendirilen ‘yolcu tercihleri ödülleri’, dünyanın saygın denetleme ve danışmanlık kuruluşlarından biri olan Skytrax tarafından yapılan denetlemeler sonucunda her yıl düzenli olarak takdim ediliyor. Bu yıl da, dünya genelindeki 550 havalimanında yürütülen ve 1 milyonun üzerinde yolcunun katılımıyla sonuçlandırılan bağımsız araştırmada; check-in’den, varışlara, transfer hizmetlerinden, alışverişe, güvenlikten, ülke giriş hakları ve kalkış noktası prosedürlerine kadar birçok farklı alanı kapsayan temel performans kriterleri değerlendirilerek, ödüller sahiplerine teslim edildi.
290 noktaya uçuyor
1933 yılında 5 uçaktan oluşan mütevazı bir filo ile kurulan ve Star İttifakı üyesi olan Türk Hava Yolları, bugün 330 (yolcu ve kargo) uçaklık filosu ile 241 uluslararası, 49 yurtiçi olmak üzere dünyada 290 noktaya uçan, 4 yıldızlı havayolu şirketi konumuna geldi.
2010 yılında dünyanın ‘En İyi Ekonomi İkram Servisi’, 2013 ve 2014 yıllarında da ‘En İyi Business Class İkram Servisi’ ödüllerini elde eden Türk Hava Yolları, bu yıl da aynı ödüle sahip olurken, geçtiğimiz yıl layık görüldüğü dünyanın ‘En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu İkramı’ ödülünü yine bu yılki değerlendirme sonuçlarına göre almaya hak kazandı.