Ekonomi Havalı büyüme

Havalı büyüme

16.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Vaillant Group Türkiye CEO’su Alper Avdel, 2017 yılında şirket tarihinde ilk kez 100 bin kombi satış rakamını aştıklarını belirterek, “Yıllık büyümemiz bu yıl % 51 olacak” dedi

Havalı büyüme

Türkiye yüzde 11.1 ile dünyada büyüme rekorları kırarken, Türkiye’de faaliyet gösteren sanayi şirketleri de kendi üretim ve satış rekorlarını kırıyor. Vaillant Group Türkiye CEO’su Alper Avdel, kombide pazarın üzerinde büyüme ile tarihinde ilk kez 100 bin adet satış rekorunu kırarak, ciroda yüzde 51 büyümeye ulaştıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

12 bin çalışanı var

Türkiye’de 25’inci yılını dolduran Vaillant, yenilikçi ürünleri ile 2017’de rekorlara imza attı. Isıtma ve soğutma sektöründe faaliyet gösteren Vaillant Türkiye, 2017 finansal sonuçlarını açıkladı. CEO Alper Avdel, dünya çapında 60’ın üzerinde ülkede 8 markasıyla faaliyet gösteren Vaillant Group’un 12 binin üzerinde çalışanı istihdam ettiğini söyledi.

Avdel, “2017’de kentsel dönüşüm, yenileme pazarı ile şofben, termosifon ve klimalardaki ÖTV indiriminin etkisiyle sektörümüz büyüdü. Sektörde ihtiyaç duyan firmalara sağlanan çeşitli finansman kaynakları ve teşvikler de üretime ve sektörel büyümeye katkı sağladı. Sektörümüzün yıl sonunda yüzde 7-8 civarında büyüyeceğini öngörüyoruz. Bu büyümeye paralel olarak kombi pazarının da yıllık 1 milyon adedi aşmasını bekliyoruz” dedi. Avdel, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun verilerine göre; 2016 yılında Türkiye’nin toplam doğalgaz ithalatı 16 milyar dolardır. Bu tutarın yüzde 25’inin hane halkı tarafından evlerde kullanıldığı öngörülmektedir. Hermetik baca teknolojisi ile ortam havası yerine dış havayı kullandığı için daha güvenli olan, daha düşük nox seviyesi ile çevre dostu olan yoğuşmalı kombi ve akıllı oda termostatı kullanıldığında, evin izolasyon ve coğrafi konumuna göre yüzde 25-35’e varan doğalgaz tasarrufu sağlanabiliyor. Bu da, hane başına ısıtma giderinin yıllık 500 TL civarında düşmesi anlamına geliyor. 2018 Nisan ayında devreye girmesi beklenen ErP yönetmeliği doğrultusunda, teorik olarak tüm haneler yoğuşmalı kombi ve akıllı oda termostatı kullanırsa, Türkiye’nin yıllık 1 milyar dolarlık enerji harcamasının içeride kalmasını bekliyoruz.”

Havalı büyüme

370 milyon TL ciro

Türkiye’deki hızlı büyüme ile ilgili memnuniyetini dile getiren Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu da başarılı performanslarıyla ilgili şunları söyledi:

“2017 yılı ciromuzu yüzde 51’lik büyüme ile 370 milyon TL’ye ulaştıracağız. Bu performans euro bazında yüzde 22’lik bir büyümeye tekabül etmektedir. Bu başarılı sonuçla 2020 yılı için belirlediğimiz ciromuzu ikiye katlama hedefimizi bir yıl öne çekmiş olduk. 2018 yılında ErP’ye geçişle birlikte pazarda büyüme bekliyoruz. Biz de bu değişimi iyi yöneterek auro bazında minumum yüzde 10’luk bir büyümeyi hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Kayaoğlu, Vaillant Türkiye’nin 2017 yılında yoğuşmalı kombi pazarında yüzde 80, şofbende yüzde 57, panel radyatörde yüzde 30, klimada yüzde 16 ve ısı pompasında yüzde 5 büyüme kaydettiğini belirtti. Kayaoğlu, “Özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde doğalgazın yeni girdiği şehirlerde üstün performans sergiledik” dedi.

Kayaoğlu, “İşimizin yüzde 75’ini yoğuşmalı ürünler oluşturuyor. Bunun yanısıra iş ortaklarımıza eğitim programımızla destek veriyoruz” dedi.